Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прекрасен ден е 8 март! Денят, който ни напомня какви всъщност трябва да сме през останалите 364. Днес мъжовете са ударили само по една бира със сутрешното шкембе в знак на уважение към любимата. А не по 3 като в нормален ден...

Някои дори са се избръснали и най-после са събрали елхата. Тичат, леко зачервили нос, с карамфили от "Димитър Петков" - въобще не гледат как пресичат... Тичайте спокойно, момчета - рали за жени се провежда днес, но е чак в Бургас.

Въпреки, че аз примерно бих го направил някъде, където е по-равно, по-широко и няма обезпокоителна близост на трудно преодолими с кола обекти като Черно море. Нова Загора, Плевен - нещо такова.

Знаете ли, че през 1888 г. Берта Бенц - да, съпругата на "онзи" Карл Бенц, става първата представителка на нежния пол, скандализирала бюргерството с това, че шофира. Припалила изобретението на мъжа си, за да бръмне на гости на сестра си. Първата жена, издържала шофьорски изпит, е Ана дьо Рошешуа, херцогиня на Юзе, Южна Франция. Тя получава книжка през 1897 г. и много бързо става първата жена... с наложена от полицията глоба. Познайте за какво! За бързо каране...

Но да се върнем на празника и ралито. Леко ме обезпокои, че има елемент от трасето, кръстен "кошара". Айде сега! Добре, че не е "курник".

Отдавам го на дълбоко вкоренената патриархалност, възпята от не един и двама български автори и известна в средите на "Фемен" като сексизъм. Предполагам, че великодушните български дами ще простят. На Формула 1 що няма "кочина"?!

Понеже българката винаги е била широкоскроена, готина и над нещата - дали по природа, дали защото не й дават избор, аз бих предложил още няколко новаторски дисциплини за ралито догодина:

- Най задълбочено и многопластово гримиране по време на шофиране. Контур с молив на устните при вече светнал зелен светофар, когато клаксоните отзад свирят "Кармина бурана", ще носи точки плюс.

- Най-продължителен разговор с приятелка по смартфон по време на същото. Ръкомахането и пускането на волана повишават оценката.

- Най-дълъг изпратен SMS по време на движение.

- Най-продължително каране в София със загасени фарове през нощта, без да те забележат.

- Най-упорито паркиране пред мол, при положение че подземният паркинг е празен. Бонус е броят "запушени" автомобили.

- Най-млада водачка на джип на стойност "200 00 +".

Честит празник, мили момичета! Животът нямаше да струва и пет пари, ако ви нямаше и не бяхте именно това, което сте!

Ключови думи

Коментари

Вяра

Разговор между съпрузи: - Скъпа, прибра ли колата в гаража? - Да, отчасти..,. Статията е чудесна, без майтап!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.