Станимир Стоилов и Ивайло Петев записаха победи с отборите, на които са начело в първенствата на Турция (втора лига) и Румъния съответно. За Мъри тя е първа, откакто пое тима в южната ни съседка.

"Жълто-червените" от Измир се справиха с 2:0 с намиращия се в зоната на изпадащите "Тузласпор" и събират 23 точки, които ги изкачиха на 4-то място в класирането.  След нулево първо полувреме домакините нанесоха своя удар след почивката, когато на два пъти точен беше Ялчън Каян - в 49-ата и 64-ата.

Начело е "Ейюпспор" с 33 т. пред Коджаелиспор - 29, и "Бандърмаспор" с 25. Директно в Суперлигата влизат първите два отбора, а тези от 3-о до 7-о място играят плейофи за още една квота.

Втори пореден успех за Ивайло Петев в румънския елит

Воденият от Ивайло Петев "Университатя" (Крайова) победи с 3:1 като гост "Оцелул" (Галац) от 17-ия кръг в румънското първенство. Това е втори успех от два мача за тима с бившия наставник на "Лудогорец" начело.

Хеттрик на Александру Митрица след почивката осигури обрат в полза на гостите, които се намират на четвърто място в класирането с 29 т.

Българинът Милен Желев започна мача в титулярния състав на тима от Галац (девети в класирането), но беше заменен в 62-ата минута.