Израел получи списък със заложници, които днес ще бъдат освободени от палестинското движение „Хамас”, съобщиха официални представители, цитирани от „Ройтерс” и БТА.

Израелски служители от областта на сигурността проверяват списъка, съобщи канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху, чието правителство обеща да работи за връщането на свободата на всички заложници, отвлечени от „Хамас” при нападението срещу Израел на 7 октомври.

Това става след вчерашния първи ден от временното четиридневно примирие, в който бяха освободени 24 заложници. Сред тях - израелски жени и деца и тайландски селскостопански работници.  Групата беше изведена от Газа с конвой на Червения кръст и предадена на египетските власти на граничния пункт „Рафах”.

След това хората от нея бяха превозени до Израел, за да преминат медицински прегледи и да се съберат отново с близките си.

Според Катар, с чиято помощ беше сключено временното примирие, през вчерашния ден са били освободени 13 израелци (някои от които с двойно гражданство), плюс десетима тайландци и един филипинец - селскостопански работници, работили в Южен Израел, когато били взети за заложници.

39 палестински жени и деца затворници бяха пуснати от израелските затвори.