"Довчера бяхме в кампания и опоненти, но след като всички се заклехме, мисля, че сме от една страна - страната на София."

С тези думи започна своето първо обръщение като кмет към Столичния общински съвет Васил Терзиев. 

Той, заедно с 61 общински съветници и 24 районни кметове, положи клетва днес.

"Длъжни сме да защитаваме всички в града. Ние сме от страната на София, значи сме от страната на мъдростта", заяви Терзиев

"Да търсим нещата, които ни обединяват, не тези, които ни разделят. Нещата, които са по-дълги от един мандат."

Новият кмет на столицата призна, че очаква "поводи за семейна драма" и неразбирателства между множеството партии в общинския съвет. Но подчерта, че иска да работи "с всеки един от вас".

"Трябва да направим всичко възможно тази община да работи по-активно, да бъде по-прозрачна, да работи по-бързо. Да успеем да променим нагласата на хората и загубената вяра в институциите. Няма мърдане, тук сме 4 години заедно", добави още Терзиев. "Вярвам, че всички тук сте мъдри и ще намерим правилните решения. И след 4 години ще може всеки един от нас, когато върви по улиците на София, да е горд с това, което е свършил."

Впечатление направи, че на речта на Терзиев ръкопляскаха и повечето му политически противници - от ГЕРБ, БСП, "Възраждане". Аплодисменти си спести обаче опонентът му на първи тур Антон Хекимян.