Жребият за осминафиналите в турнира за Купата на България отреди интересни потенциални сблъсъци - "Славия" - ЦСКА-София и "Лудогорец" - "Локомотив" (Пловдив).

А те са все още потенциални, тъй като "белите" и "орлите" не са изиграли мачовете си от предишната фаза, това трябва да стане до края на този месец.

Съперниците за 1/8-финалите

"Черноморец" (Бургас) или "Етър" - "Ботев" (Пловдив)

"Арда" (Кърджали) - "Литекс"

"Янтра"/"Славия" - ЦСКА-София

"Пирин" Благоевград - "Ботев" (Враца)

"Хебър" (Пазарджик) - "Дунав" (Русе)/"Левски"

"Балкан" (Ботевград)/"Лудогорец" - "Локомотив" (Пловдив)

"Локомотив" (София) - "Спартак" (Варна)

ЦСКА 1948 - "Бдин" (Видин)/"Берое"

По програма мачовете трябва да се играят на 5-7 декември. Победителят отново се излъчва в един мач, като посоченият на първо място отбор е домакин. При равенство в редовното време се играят продължения, а ако отново има такова - се изпълняват дузпи.

А трябва да се изиграят още пет мача от предишната фаза на турнира. На 18 ноември "Берое" гостува на "Бдин", а "Черноморец" (Бургас) приема "Етър".

На 22-и са мачовете "Балкан" - "Лудогорец" и "Дунав" - "Левски", а на 23-ти "Славия" гостува на водения от Вили Вуцов - бивш играч и треньор на "белите", тим на "Янтра" (Габрово).

Ясно е, че във всички тях отборите от елита са фаворити, макар и като гости. На осминафиналите те вече излизат едни срещу други.