Двама души са загинали в тежка катастрофа с три коли край Поморие, а четирима са ранени. Сред пострадалите са майка и 6-годишното ѝ дете, което е в тежко състояние, предава Нова тв.

Инцидентът, според медията, е станал, след като една от колите ударила друга при изпреварване. Блъснатият автомобил се завъртял и се забил в трети, движещ се в насрещното.

Временно е ограничено движението по пътя Сарафово - Поморие след кръговото кръстовище за околовръстния път на Поморие, съобщават от АПИ. Трафикът се осъществява по обходен маршрут през околовръстния път на Поморие.

Смъртоносна катастрофа между ТИР и лек автомобил е станала и на пътя Вeлико Търново - Русе. По първоначална информация е загинал водачът на лекия автомобил, а пътувала с него жена е пострадала.

Екипи на полицията пренасочват автомобилите по обходен маршрут.

Катастрофата е станала на мокър участък, а причините за произшествието са в процес на изясняване.

Трета тежка катастрофа с ранени е станала по направлението от София за Варна - на пътя Ябланица - Златна Панега. По първоначална информация ПТП е настъпило около 13:30 часа и в него са пострадали трима души. Те са откарани за преглед в близката болница.

Движението е затруднено и се осъществява в една лента, пише "Фокус".

Ето и съобщението на АПИ:

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.