ЦСКА 1948 победи "Левски" с 1:0 като домакин в Бистрица в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Педриньо реализира един от най-красивите голове този сезон със страхотно изпълнение в 59-ата минута.

Десетина минути преди края "червените" останаха с човек по-малко, след като Антонио Вутов - юноша на "сините", бе изгонен след разглеждане на ВАР. Той влезе с крак в главата на вратаря Пламен Андреев пред рамката на "Левски", жълтият картон бе отменен от съдията Драгомир Драганов и заслужено заменен с червен.

Тимът на Николай Костов два пъти удари греди - Марин Петков при опит за добавка в 40-ата минута при намеса на Даниел Наумов (най-чистата възможност), пак той от малък ъгъл след почивката.

В края на първото полувреме "Левски" имаше претенции за дузпа - топката се спря в ръката на защитник на ЦСКА 1948. Факт е, че "сините" повече владееха топката и създадоха повече и по-чисти голови възможности.

Отрази се за пореден път отсъствието на Уелтон. "Левски" е без победа в последните три мача, от които записа две загуби. Има само един успех в последните шест. Така "сините" са пети и на 8 точки от лидерите ЦСКА-София и "Черно море", който по-рано днес изтръгна 1:0 срещу "Арда" у дома с гол на Васил Панайотов малко преди края.

Докато ЦСКА 1948 е без поражение в последните 7 мача и вече е в топ 6 с 26 т. (на 9 от върха) и два мача по-малко. От челната шестица излезе "Арда".

Любопитен факт е, че "Левски" няма победа над ЦСКА 1948 вече втори шампионат. Създаденият през 2016 г. клуб втори път побеждава гранда, а в миналия сезон съперниците записаха две равенства и пълен успех за "червените".

Като изключим описаните по-горе ситуации, мачът в Бистрица днес бе най-вече надлъгване с много единоборства. В 59-ата минута Педриньо бе почти с гръб към вратата на "Левски" и по диагонал отляво на атаката. Той пое топката, елегантно се освободи от противник и вече с лице срещу Андреев го простреля с прехвърлящ удар в горния ляв ъгъл на вратата от 27 метра. 

ЦСКА 1948 набира скорост, а "Левски" има много проблеми в атака.