ЦСКА-София победи "Хебър" с 3:0 у дома в двубой от 16-ия кръг в Първа лига. Това е втори пореден успех на "червените", така те поведоха в класирането с 35 точки от 16 мача, а "Лудогорец" има 33 т. и мач по-малко. 

В неделя "орлите" спечелиха с 1:0 срещу "Крумовград". С по 32 т. са "Черно море" и "Локомотив" (Пловдив). 

ЦСКА-София изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона, като записа и една от най-убедителните си победи.

"Червените" направиха няколко пропуска, включително удар в градата на Брайън Кордоба. Гол все пак падна в добавеното време на първото полувреме, когато Иван Турицов подаде на Матиас Фаетон и нападателят реализира за 1:0.

Втората част започна с натиск за "червените". В 59-ата минута се стигна до още едно попадение. Емануел Шакич подаде за Майкъл Естрада в наказателното поле, нападателят овладя топката с коляно, обърна се и с по земя изпрати топката във вратата на пазарджиклии.

В последните секунди на двубоя Данило Асприля проби по крилото и подаде за Станислав Шопов, който с красиво попадение оформи класическия успех с красив шут в горния десен ъгъл. 

Хебър има 19 точки, които му отреждат на десето място във временното класиране.

ЦСКА-София се включи в инициатива за осиновяване на бездомни кучета

ЦСКА-София се включи в инициатива за осиновяване на бездомни кучета. Клубът ще дарява 10 процента от прихода от колекцията "Винаги верен" на Бандата на 1500-те/1500 Dog Gang, за да продължат стремежа си да превърнат София в град без бездомни животни, информираха от клуба.

По този повод на мача с "Хебър" гостуваха няколко кучета от приюта в Горни Богров - Данко, Годжи (Бери), Балкан, заедно с водачи. Тимът на ЦСКА-София излезе на терена заедно с четириногите и фланелки в конкрепа на каузата.

От днес в продажба онлайн и с предварителна поръчка могат да бъдат закупени артикули от най-новата колекция на клуба “Винаги верен”, предвидена за кучета, като 10% от прихода се дарява на доброволците, заяви клубът.