„Съжалявам, че гласувах за Васил Терзиев. Така му предайте, щом така го е тълкувал“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си глас.

Той направи този коментар по повод казаното от Терзиев по-рано, че Борисов сигурно се е шегувал, като е призовал симпатизантите на ГЕРБ да го подкрепят.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува с хартиена бюлетина в Банкя в късния следобед, около 17 часа, като на излизане обяви пред журналистите, че е изпълнил това, което обеща в петък.

"Призовах да се гласува за ПП-ДБ, защото сме в коалиция. Ще видим кой кого и как е подкрепял и ще ви кажа как функционира тази сглобка в страната", каза той.

"Аз си държа на думата. За мен изборите за София приключиха миналата неделя, когато хората имаха възможност да изберат в действителност демократ, сега избираме от това, което има, но глас народен, глас Божий", добави.

После продължи с размисли за машините, които по наблюденията му се чупели главно в София и Варна.

По отношение на машинното гласуване той заяви, че много пъти е гласувал по този начин, но днес не го е направил, защото гледал как машините се чупят.

„Ако не се чупеха и не гледах как Денков днес се върти около машината, не исках и аз да изглеждам така смешен. Тогава си взех моливчето, нарисувах си чертичките. Не разчитам на никаква техника“, каза Бойко Борисов.

И добави: 

"Това е една от схемите, като уж се счупи машината и има дубликат някъде, да превъртят през тях квитанциите. Но аз моето обещание съм си го изпълнил."

След което се възмути от действията на ПП-ДБ извън София - партньорите на ГЕРБ в управлението влизали в безпринципни коалиции.

"По страната такава безпринципна работа в коалициите, в които влизат ПП-ДБ в страната, че просто не им прави чест. Виждам, че си имат нови ортаци. Не искам да говоря за никого. Да си видят с кого играят, да не кажат после, че Радев е лош. Изрично ги предупреждавам като знам какво правят в момента. Пожелавам на всички успех, пък какви ще са последствията за градовете, ще видим", продължи Борисов.

Имаше и малко припомняне.

"Много ми е интересно тези, които говорят за избирателната активност - какво очакват като вдигнаха преди 3 г. юмруците и направиха партиите да се ненавиждат, да се мразят, да нямат дори възможност морално, принципно да се подкрепят в такъв момент. В момента има само омраза, има само анти.

Това, което чувам тука - така са вдигнали, такива оферти има в Банкя, ние се познаваме, не им прави чест на тези с морала", каза още Борисов.