"Ботев" и "Локомотив" направиха 0:0 в 118-ото издание на пловдивското дерби, играно за първи път на новия стадион "Христо Ботев". Двубоят бе от 16-ия кръг на Първа лига и привлече около 13 хиляди зрители - само фенове на "жълто-черните".

„Канарчетата“ имаха игрово преимущество през целия мач, а попадение на Антоан Бароан в 51-ата минута бе отменено заради засада след преглед от ВАР.

„Черно-белите“ пък не отправиха нито един точен удар в противниковата врата. След равенството "Ботев" събра 19 точки на 10-ото място в класирането, колкото има и деветият "Хебър" (Пазарджик), който в понеделник гостува на ЦСКА-София.

"Локомотив" временно се изравни с "червените" и "Черно море" на върха в класирането с по 32 т., но „смърфовете“ са с мач повече в сравнение с другите два тима. 

Преди първия съдийски сигнал капитанът на "Ботев" Ивелин Попов получи специален плакет по случай своя мач номер 600 в професионалната си кариера, който изигра срещу "Локомотив" (София) в предишния кръг. 

Преди почивката играта бе по-равностойна, повечето опасности бяха пред стража на Локо Динко Хоркаш, който отново имаше много работа и отново се справи.

В 51-вата минута Джеймс Ето‘о стреля силно по диагонала от границата на наказателното поле, Хоркаш отрази удара, но топката стигна до Бароан, който от непосредствена близост с глава реализира на празна врата. Имаше обаче засада на французина и това не бе пропуснато от ВАР.

Нататък домакините продължиха да бъдат по-активни и да имат повечето голови възможности.

В следващия кръг "Ботев" гостува на "Левски", а за играчите на Александър Томаш предстои „железничарско“ дерби с "Локомотив" (София) на „Лаута“.