На 5 ноември, неделя, в страната се провежда вторият кръг от редовните местни надбягвания със зебри в онези места, на които не бе излъчен победител преди седмица.

Освен в по-малки градчета втори кръг ще се проведе в 19 областни центъра – Благоевград, Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София, Хасково и Шумен.

Очакваната и силно напрегната надпревара в столицата, където ще мерят сили мъжка и женска зебра, няма да е единственото състезание в града в неделя. София ще бъде арена и на 22 районни надбягвания. Такива ще има и в три района във Варна, както и във всички шест района на Пловдив.

Ако искате да следите състезанията в реално време, можете да го направите в Клуб Z през целия ден. Както винаги досега, ще се постараем да станете свидетели на всички драматични развои на надпреварите в по-голямата част от областните центрове и някои по-малки, но интересни места.

Благодарение на няколко оторизирани спортни агенции ще следим през целия ден и колко хора ще се съберат на хиподрумите в страната, като се има предвид, че очакваното слънчево време ще предразполага към разходки до вилата, а не до урната.

Междинните резултати ще се обновяват през целия ден и ще могат да се проследят на сайта www.clubz.bg.

А ето и представителките на двата отбора, които ще следим в София.

Легенда

  • Синя зебра – иновативна и предприемчива млада участничка с роднинско досие. Иска да тича без да се налага да си гледа в краката. Знае, че Крим е украински и бяга от правилната страна на историята;
  • Червена зебра – най-старата състезателка ще бъде яздена от млада жокейка с профсъюзна закалка, която не знае дали Путин е агресор, но има амбиции да руши високи сгради и да вдига градски WC.