Григор Димитров елиминира Александър Бублик (Казахстан) - 6:2, 6:2 за 67 минути, и за втори път достигна до четвъртфиналите на последния за годината турнир от Мастърс 1000 в Париж.

За разлика от първите два двубоя във френската столица - с Лоренцо Музети и Даниил Медведев, този път битка нямаше, българинът значително превъзхождаше съперника, чието най-силно оръжие е сервисът.

На първо място Димитров впечатли с това, че физически и психически бе напълно възстановен след вчерашната драма (всъщност тенис класика) с Даниил Медведев. Той остана концентриран и не изхаби много сили за утре, когато ще излезе срещу световния №11 Хуберт Хуркач (Полша), който бе убедителен срещу Франсиско Черундоло (Аржентина) - 6:4, 6:3.

Григор започна много силно и поведе с 3:0 с два пробива. Бублик намали до 2:3, връщайки единия, но с нова серия от три поредни гейма българинът спечели категорично първия сет, в който допусна само една непредизвикана грешка срещу седем на съперника.

Началото на втората част беше равностойно, най-вече заради по-добрата игра на Бублик, който стана по-агресивен. Димитров мина и през трудности да удържа точки за пробив, но при 1:2 грабна пет поредни гейма и така затвори мача с 6:2 и 2:0.

Отново накара публиката да му ръкопляска, показвайки, че след US Open се намира в отлична форма.