Телевизионен дебат между Васил Терзиев, кандидат за кмет на София на "Продължаваме промяната - Демократична България" и Ваня Григорова, кандидат на левицата. няма да има, стана ясно днес. Дебатът трябваше да е днес от 20.00 ч. и да се излъчва по БНТ и бТВ. Двамата се явяват на балотаж за София в неделя.

Вчера щабът на кандидата за кмет на София от ПП-ДБ и "Спаси София" - Васил Терзиев, предложи на издигнатата от местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова организирането на едночасов дебат преди балотажа, но с условието в него да участват по още двама души от екипите им.

"Когато отправяте подобни оферти, добре е да си припомните, че в момента сте кандидат за публична длъжност, а не корпоративен шеф, който смята, че подчинените му са длъжни да изпълняват прищевките му.

Но тъй като разбирам, че имате нужда някой да Ви суфлира, може да вземете със себе си депутати, министри, Борис Бонев, приятели, колеги, когото поискате...

Аз ще Ви очаквам там".

Това написа Григорова.

Терзиев и отговори, че във финалния дебат е редно да се представят и екипите, на които бъдещият кмет ще разчита.

"В момента дискусията за проблемите на София са изместени от фиксацията на моя опонент върху медийните изяви. През месеца на кампанията участвах в шест дебата. В три от тях бях заедно с г-жа Ваня Григорова. Дебатите бяха публични пред очите на всички.

Нека да направим поредния дебат с нея. Снощи и двамата  получихме покана за такъв в Дарик радио. Нека да се срещнем там. Г-жо Григорова, ще ви очаквам!"

Това заяви Терзиев във фейсбук,

Малко по-късно дебат в Дарик радио не се състоя. В студиото се появи само Терзиев. Григорова прати писмо, в което заяви, че е искала този дебат да е в обществените медии.