"Лудогорец" записа втора поредна загуба в Лигата на конференциите - 1:3 като гост на турския гранд "Фенербахче" в Истанбул. Двубоят бе първи за завърналия се за втори път в Разград треньор Георги Дерменджиев.

В предишния си мач "орлите" бяха сразени от датския "Нордселанд" с 1:7, като този резултат и последния в Първа лига - 0:0 с "Арда", костваха уволнението на Ивайло Петев.

Доскорошната звезда на английската Висша лига Миши Батшуай откри в 42-ата минута, а в 52-ата Миха Зайц удвои. Българският тим намали с автогол на Родриго Бекао в 65-ата. Марко преди края Зайц фиксира крайния резултат, а малко преди това "орлите" изтърваха 2:2.

Публиката на "фенерите" предложи впечатляваща хореография, като виковете на гръмогласните им фенове бяха съчетани с плакати в чест на честванията на 100 г. от основаването на Турската република. Личаха портрети на първия президент Мустафа Кемал Ататюрк.

"Лудогорец" започна агресивно. Якуб Пьотровски и Клод Гонсалвеш опитаха акции, като тази на втория бе с добър потенциал за попадение.

Постепенно домакините започнаха да увеличават натиска си, но не толкова, че да притесняват отбраната на "зелените". В 42-ата минута обаче поведоха - Миши Батшуай беше изведен от бразилеца Фред сам срещу вратаря и без проблем го преодоля.

Преди това обаче "Лудогорец" загуби топката в половината на турците, а Педро Нареси се сблъска със съдията и това му попречи да реагира. Топката стигна до доскорошния халф на "Манчестър Юнайтед" Фред, който елиминира Вердон и подаде на белгийския нападател Батшуай.

Седем минути след началото на второто полувреме домакините удвоиха преднината си, а голмайстор стана словенскияг национал Миха Зайц. В попадението дейно участие взе сръбския национал и бивш капитан на "Аякс" Душан Тадич.

B 65-ата минута Лудогорец стигна до гол при изпълнение на корнер, дошъл от една от малкото атаки на българите в тези минути. Кайо Видал центрира, Пьотровски първи опита да играе с топката, след него Педро Нареси искаше да вкара със задна ножица от малкото наказателно поле. Щастливо отскочилата топка се отби в бедрото на Родриго Бекао и подлъга вратаря Ирфан, за да влезе в мрежата.

В 82-ата "Лудогорец" се размина с изравняване. Бърнард Текпетей бе избеден на чиста позиция отдясно, но вратарят Ирфан го блокира, а притичалият Дуа не успя да засече в мрежата. Малко след това се откри добър шанс и пред Педро Нереси, ала и той не сполучи.

В добавеното време фенерите стигнаха до трети гол, отново реализиран от словенеца Миха Зайц.