Депутатът от руската Държавна дума от пропутинската партия "Единна Русия" и виден пропагандист Андрей Гурульов заяви в предаването на друг пропагандист - Владимир Соловьов, в канала "Россия 1", че всеки, който не е с руския президент Владимир Путин, трябва да бъде "унищожен".

Гурулев е цитиран от The Insider.

Отбелязва се, че Гурульов е говорил за бъдещите президентски избори в Руската федерация през следващата година, а също така за "предателите", напуснали страната, и тези, които не вярват на Путин.

Гурульов заявил, че „знае със сигурност, че Путин ще спечели напълно“. Това, както подчерта депутатът, отразявало състоянието на руското общество днес.

„И така бих искал в това наше общество, което днес вярва на президента на 80%, цялата гнилост, която е останала, да бъде, ако не изолирана, то поне по някакъв начин унищожена“, подчертава Гурульов.

Руският депутат се прочу с ред гръмки изказвания и радикални идеи. Той е предлагал бомбардиране на Лондон, Франция и нанасяне на "превантивен" ядрен удар по цели в Германия и Великобритания. Изразявал е подобни тези и за войната с Украйна. Не крие, че е сталинист.