Делян Пеевски стана съпредседател на парламентарната група на ДПС. Той ще дели поста с Мустафа Карадайъ, който досега беше председател на групата. Решението е в сила от днес, сочи справка в сайта на парламента. Досега Пеевски беше редови депутат и член на Движението. 

В сайта на парламента снимката на Пеевски е дори пред тази на Карадайъ в статията за парламентарната група на ДПС. Възможно е, разбира се, тази подредба да е по азбучен ред. Факт е обаче, че Пеевски всеки ден заема публични позиции от името на ДПС, докато Карадайъ, който все още е председател на партията, отдавна не се е появявал.

Наскоро имаше слухове, че Карадайъ ще бъде сменен, които бяха опровергани лично от Доган.

Много често обаче подобни опровержения по-скоро са потвърждения.

В момента Пеевски е член на Комисията по правни въпроси в Народното събрание. До 13 юли той беше част и от парламентарната Комисия по конституционни въпроси, откъдето обяви, че се оттегля.

След като бе санкциониран по "Магнитски", Пеевски бе извън листите на ДПС за известно време. След това обаче той отново се включи в надпреварата. В този парламент той е необичайно активен медийно и почти всеки ден коментира актуални теми. Преди това негови публични изяви бяха голяма рядкост.

Пеевски дори се опитва да създава впечатление, че е основен участник във властта, макар че чисто аритметически мнозинството не зависи от неговия глас, както и от гласовете на ДПС. Движението има роля само в гласувания, за които се изисква 2/3 мнозинство, като например промените в Конституцията.