Добрите условия за спорт на децата и младите хора е важно както за развитието на нови спортни таланти, така и за отглеждането на здрави деца. Затова в нашата програма сме заложили като акцент изграждането на спортни зали и спортни игрища, защото тези инвестиции са инвестиции в здравето на децата. Това заяви Антон Хекимян, кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС по време на спортен празник в „Панчарево“.

Децата трябва да имат възможност да спортуват близо до домовете си. Това на първо място означава нови спортни зали в училищата и поддържане на физкултурните салони. Готови сме с проектите за изграждане на 6 нови спортни зали в дворовете на училища в ,,Младост”, ,,Витоша“, „Красно село“, „Студентски“ и „Люлин”, заяви Хекимян.

Като втора задача той определи изграждането на спортни игрища на открито. „Ще завършим  скейтпарка в Северен парк, а в Западен парк ще изградим първия паркур парк в София. Западният парк ще се превърне в площадка за републикански и световни купи, състезания и спортно-културни събития. Ще има изградено игрище за лакрос, бейзбол, крикет и др.", обясни той.

„Съвместната работа със спортните клубове и федерации е изключително важна. Заедно с тях ще завършим 4 нови спортни зали в различни райони, които определено имат нужда от нова спортна инфраструктура. Това са  многофункционалната спортна зала в район „Слатина“ с баскетболни игрища и игрища за скуош, волейбол, футбол. На второ място залата за спортна гимнастика в район „Лозенец“, която се изгражда от клуба на големия ни спортист Йордан Йовчев с подкрепата на общината. Важно е да възстановим и стадиона в „Горубляне“  заедно с Българска асоциация по мини футбол, както и изграждането на игрища за тенис на корт в „Люлин“ 6“, каза кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС.

Той поясни, че новите спортни комплекси, които се изграждат на общински терени, ще предоставят безплатни часове за учениците и децата, и остават общинска собственост.

Хекимян добави, че с облагородяването на междублоковите пространства в кварталите, ще продължи програмата за изграждане на детски и спортни площадки, както и фитнеси на открито.

„Важно е да създаваме условия за спорт на децата от различните възрастови групи“.

Кандидатът за кмет на район „Панчарево“ от ГЕРБ/СДС Евгения Алексиева заяви, че ще работи за подобряване на пътната инфраструктура в района – както асфалтиране на улици, така и изграждане на тротоари. Алексиева посочи, че Панчаревското езеро трябва да бъде почистено. По думите ѝ това може да стане с взаимодействие с отговорните институции, с които съвместно да се реализира този проект, който от години не може да се случи. 

Хекимян и Алексиева поеха ангажимент за подобряване на градският транспорт в района и ускоряване на движението му.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ