"Батальонът се строява" е вече стар хит".

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Така той отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който малко преди това се закани "да строи" (не) коалиционните си партньори пред стаята на партията си в парламента.

Преди години Борисов е признавал публично в интервюта, че това е любимата му песен.

"Ако продължаваме да ковем реформи по начина, по който ги правим през последните 60 дни, се радвам, че ГЕРБ ги припознават. Но никой няма да ме строява пред никого", заяви Петков.

И допълни:

"Сега сме в предизборна кампания, но една песен – "Батальонът се строява", е вече стар хит и не е толкова актуален. Радвам се, че ГЕРБ приемат успехите, които постигнахме, а реформите, за които се надявахме през последните 10 години, се случиха и с техните гласове".

Петков припомни, че самите законопроекти са били заложени в Плана за възстановяване и устойчивост от миналия редовен кабинет, когато той бе премиер.

"Сега заедно ги гласувахме. А че текстовете ги изчистихме заедно и те ги подкрепиха, това е неоспорим факт", призна Петков.

Той отбеляза, че много би се радвал през следващите две седмици да си говорят за идеи и за това как кандидатите биха решили проблемите на съответния град.