България загуби с 2:3 от Германия в европейска младежка квалификация до 21 г., играна на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел".

Станислав Шопов откри с прекрасен гол в 24-ата минута и селекцията на Александър Димитров повярва в сензационна победа. В края на първото полувреме оцененият на 30 милиона евро талант на "Борусия" (Дортмунд) Юсуфа Мукоко изравни с удар отблизо в близкия ъгъл.

В 49-ата вратарят Пламен Андреев, подложен на критики напоследък заради грешки в тима си "Левски", пусна много леко попадение, записано като автогол. Мукоко го пробва почти от аутлинията, Андреев улови топката, но я пусна между краката си в мрежата.

Нелепият гол попари тима ни, който се огъна и в 69-ата пусна трети гол - отново дело на Мукоко. И за трите вина носи Пламен Андреев, но е справедливо да се отчете несравнимо по-високата класа на съперника. Футболистите в българския тим почти не играят в клубовете си, докато германците са изгряващи звезди на Бундеслигата и вече струват милиони.

В добавеното време Никола Илиев намали, но за щастливо равенство нямаше време.

Германия логично пое контрола на двубоя, но домакините се бранеха добре и компансираха по-ниската си класа със събераздаване и спазване на тактическа дисциплина. 

До 1:1 България U21 се представяше добре. След 1:3 мачът се доиграваше.

Отборът ни е на трето място с четири точки от победа, равенство и загуба. Германия и Полша имат по 6 т.

Александър Димитров: Пламен Андреев не е виновен за нищо, прекрасен вратар и човек

"Играчите дадоха максимума на възможностите си, което изисквахме. Благодаря им, това е пътят, признателен съм им. За мен е чест да работя с тях. Пламен Андреев не е виновен за нищо - прекрасен вратар и прекрасен човек. Защо бе атаката срещу него преди мача с Германия, на кому бе нужно. Нима никой друг не прави грешки?!", емоционално заяви треньорът Александър Димитров пред "Диема Спорт".

"Играчите изпълниха всичко над 100 процента. Бяха перфектни. Благодаря им от душа и сърце. Те имат увереност и самочувствие. Има хора, които пречат на този отбор да се развива, спъват нашия процес. Ние хвърляме много нерви да се справим с това. За мача с Косово е важно да се възстановим психически и физически", добави Димитров.

"Нека си направят футболните хора изводите дали в нашето първенство има нужда от толкова чужденци или нашите млади играчи могат да получават по-голямо доверие. С пускането на чужденците сме го докарали дотук", каза още Александър Димитров.