Рафаел Надал ще играе на Откритото първенство на Австралия през януари 2024 г., съобщи директорът на турнира Крейг Тайли, цитиран от агенция "Ройтерс".

Така ще измине почти цяла година, откакто 22-кратният шампион от Големия шлем получи контузия - именно в Мелбърн, до завръщането му на корта. Рафа опита да се възстанови за любимия си клей и най-вече "Ролан Гарос", но без успех. През юни той претърпя операция на тазобедрена става и обяви, че ще пропусне 2023-а до края.

И че 2024-а ще е последната му в тениса, като иска да се сбогува с публиката на любимите си турнири. Но същевременно бъде на ниво.

"Рафа ще се завърне за Откритото първенство на Австралия. Той не е играл почти цяла година, но в последните дни поддържаме връзка с него и потвърди, че ще бъде тук", заяви Тайли в интервю за The Today Show в родината си.

Надал получи травма в мач срещу Макензи Макдоналд (САЩ), а след това видя как големият му съперник Новак Джокович печели турнира, както и още два от общо четирите в Шлема този сезон. Така титлите на сърбина станаха 24, а испанецът остана с 22.