ЦСКА-София нанесе първо поражение на "Локомотив" (Пловдив) този сезон в Първа лига - 2:0 на "Лаута" в един от най-интересните мачове от 12-ия кръг. Това е пета поредна победа на "червените", те излязоха на трето място и подгряха добре за дербито с "Левски" в събота следобед.

Тимът на Нестор Ел Маестро надигра тотално съперника, като лековато пропуснта да го разгроми, пропускайки може би половин дузина чиста голови възможности. В това число и дузпа. Заслуга за това Локо да падне само с 0:2 има най-вече вратарят Динко Хоркаш, който спаси каквото можа.

"Локомотив" остава лидер с 29 точки, "Черно море" следва с 28, а ЦСКА-София има 24 и мач по-малко. В следващия кръг, освен дербито на стадион "Васил Левски", много погледи ще бъдат отправени и към Варна, където "черно-белите" гостуват на "моряците", единствени все още без загуба.

На "Лаута" Майкъл Естрада откри в 20-ата минута, а Дюкенс Назон в 39-ата удвои. Притеснителна за ЦСКА-София е контузията на Естрада към края на срещата, еквадорецът точно навлезе във формата, за която бе закупен. Преди да напусне терена с помощ той изтърва хеттрик. Травма получи и Марселино Кареасо.

Двубоят, с който официално бе открита новата Южна трибуна на стадион "Локомотив", започна на много високо темпо. След четвърт час игра гостите първи погледнаха към противниковата врата. Джонатан Линдсет пробва удар от дистанция, попаднал в ръцете на Динко Хоркаш. Веднага след това Евандро сбърка при изнасянето на топката и я подари на Майкъл Естрада, който бе сам в наказателното поле, но се забави прекалено много и стреля в аут. 

Пет минути след това обаче еквадорецът се поправи и изведе своя тим напред в резултата след пас на Линдсет и прострелен шут.

В 24-тата минута Естрада можеше да отбележи втори гол по подобен начин, след като отново бе изпуснат от „черно-бялата“ защита при пас на Хайнц и пробва да прехвърли вратаря на домакините, но топката срещна напречната греда. 

В ответната атака „железничарите“ стигнаха до първата си възможност. Георги Минчев получи добър пас в наказателното поле и отправи техничен удар, преминал встрани от вратата.

В 31-вата минута „червените“ пропуснаха още един изгоден шанс. Тобиас Хайнц центрира от фаул към Дюкенс Назон, който бе оставен да овладее и шутира по диагонала от близка дистанция, но Хоркаш отрази. 

Гостите обаче продължиха да бъдат много по-агресивни и осем минути по-късно реализираха второ попадение. Майкъл Естрада се пребори с Ефе Али на десния фланг, навлезе в наказателното поле и подаде успореден на голлинията пас към Дюкенс Назон - 2:0 в опразнената врата. 

В края на първата част футболистите на Ел Маестро получиха дузпа, след като Ангел Лясков фаулира Назон в наказателното поле. Зад топката застана потърпевшият, но Динко Хоркаш спаси неговия изстрел с крак. 

Три минути след подновяването на играта националът на Хаити пропусна още един отличен шанс, останал очи в очи с вратаря. 

В 68-мата минута Назон напредна по левия фланг и върна към Тобиас Хайнц, чийто завършващ удар обаче прелетя над напречната греда. Малко след това и Енес Махмутович не успя да уцели целта, след като засече с глава центриране от корнер. 

В 78-мата минута Назон пропусна още една добра възможност, изведен отдясно в наказателното поле на "Локомотив", но завършващият му удар за кой ли път бе спасен от Хоркаш. До края на срещата "черно-белите" потърсиха поне почетно попадение, но така и не намериха път към вратата на ЦСКА-София.