Искам да работя за София - мястото, където съм изградил живота и кариерата си. Това каза кандидатът за кмет Антон Хекимян в предаването "Лице в лице" по бТВ.

В началото на интервюто водещата Цветанка Ризова изтъкна, че кандидатурата на Хекимян е нанесла репутационна щета на бТВ. Преди да се кандидатира Хекимян бе журналист и директор на новините в телевизията.

"бТВ винаги е била моят втори роден дом. Не искам по никакъв начин да има репутацонна щета. Това го твърдят определени хора. Работил съм винаги да защитавам доброто име на телевизията", заяви Хекимян.

Ризова му напомни, че ден преди да напусне, двамата са обсъждали редакционната политика по време на кампанията.

"Колегите ми знаят, че не съм ги предал в нито един момент", категоричен бе Хекимян.

"Мислте ли, че знаят?", репликира го Ризова.

Водещата допълни, че той много бързо е свил гнездо в друг дом, което навява съмнения, че бързо може да смени и следващия дом, като например стане евродепутат.

"В нечий дом трябва да те приемат. И се радвам, че за седмица и половина със срещите, които направихме видях в очите на хората хъс за победа и приемане от тяхна страна", каза Хекимян.

"Питате ли се с какво заслужихте политическото доверие на Борисов и ГЕРБ", попита още Ризова.

На което Хекимян отговори, че сред номинациите в структурите е имало и други журналисти. Това, според него, означава, че "хората в партията виждат в хората като нас личности, които могат да свършат работа за града". Той заяви, че не обмисля да стане партиен член, защото е по-важно "какво ще направим за София".

"Не виждам съмнение, което трябва да отхвърля от себе си. Отношенията ни с бТВ са приключили", каза Хекимян.

Той допълни, че е разсъждавал в кратък период дали да приеме номинацията от ГЕРБ.

"Има моменти в живота на човек, в които наистина трябва да се вземе решение, да се поеме отговорност", каза Хекимян.

Според него има опасност на София "да бъде дръпната ръчната спирачка".

"За София трябва да продължи да се работи. Има партии, които само година назад са задраскали от бюджета инрфрастуктурни проекти за метрото, канализацията", заяви Хекимян.

Попитан кои са най-острите въпроси, които като журналист е задавал на Бойко Борисов, той отговори, че всичко е на сайта на бТВ.

"Работата ни е публична, не мисля, че нещо може да бъде скрито", каза Хекимян.

По повод досегашното управление на София той каза, че не трябва да се концентираме само върху "жълтите павета и "Графа".

"Разходете се из кварталите, вижте какво е направено", посъветва Хекимян.

Попитан защо улица "Шишман" се ремонтира вече 5 години той отговори:

"Вие от жълтите павета и "Графа" спирате на "Шишман". Ще искаме в този ремонт да има стандарти и да се спазват стандарти. Със сигурност има кусури. Нека да погледнам голямата картина".

Хекимян заяви, че ако стане кмет ще подпише същата концесия за водата. Според него много може да бъде направено за чистотата.

"Вие помните ли балите с боклук? Помните ли по какъв начин изглеждаше София? Когато се върнем назад можем да видим колко много работа е свършена. Аз съм бил на скандала с балите и знам, че сега там има гора", изтъкна Хекимян.

И допълни:

"Много от нещата, които сме показвали не са ми харесвали. Искам да ходя по добри тротоари. Това е възможен изход. Имаме разработена програма".

Хекимян каза,че има идеи за модернизация на "Топлофикация", която ще доведе до по-ниски сметки за хората. За тази идея обаче трябва помощ от държавата и тя може да се реализира до края на евентуален негов кметски мандат.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ