ЦСКА-София се справи с "Локомотив" (София) в последен мач от междинния 11-и кръг на Първа лига - 2:0 на стадион "Българска армия". И двата гола в края на първото полувреме реализира еквадорският национал Майкъл Естрада.

Така "червените" влизат с добро настроение в най-важните си мачове до края на първия дял - гостуването на лидера "Локомотив" (Пловдив) в понеделник и дербито с "Левски" на 7 октомври.

Домакините започнаха с натиск и имаха игрово преимущество още от първите минути. В 17-ата Тобиас Хайнц подаде за Дюкенс Назон, който беше покрит от защитата на гостите и отправи неточен шут.

Три минути по-късно Назон нанесе силен удар към вратата на "Локомотив", но Александър Любенов се справи.

В 26-ата минута Майкъл Естрада би силно от свободен удар, но Любенов отново отрази опита за попадение. Последва извеждащ пас на Естрада за Хайнц, той преодоля вратаря, но Ивайло Найденов изби топката от голлинията.

Натискът на "червените" даде резултат пет минути преди почивката. Естрада се разписа от близка дистанция след разбъркване в наказателното поле при изпълнение на ъглов удар от Хайнц. Това бе първото попадение за нападателя от Еквадор с екипа на столичани.

В 45-ата минута отново Естрада беше точен във вратата на "Локомотив", след като бе изведен сам срещу Любенов с находчив пас от Амос Юга и с техничен удар направи 2:0.

По-малко от минута след началото на втората част Иван Турицов подаде за Дюкенс Назон, но стражът на гостите се справи. В 49-ата той се намеси решително при опита за реализиране на хеттрик от Майкъл Естрада.

Любенов спаси тима си и при удар на Амос Юга в 66-ата минута. В 70-ата Карлос Франса пропусна да върне "железничарите" в мача, след като не успя да преодолее Густаво Бусато.

Влезлият като смяна Калоян Кръстев също не успя да се разпише срещу бившия си отбор малко преди изтичане на редовното време. 

Така след четвъртата си поредна победа "червените" са на четвърто място с 21 точки - на една по-малко от "Левски", който в неделя приема "Лудогорец". Столичният "Локомотив" допусна второ поредно поражение и е само с 9 точки на 14-а позиция.