"Лудогорец" се наложи с 1:0 над "Левски" на "Герена" в един от ключовите мачове на 12-ия кръг в Първа лига. Руан Секо реализира победния гол с удар от малък ъгъл в 25-ата минута.

Двубоят бе оспорван и интересен, но и белязан от явни съдийски грешки на Георги Гинчев, който в 63-тата минута можеше (и трябваше) да изгони Руан Секо - най-малкото с жълт картон, който щеше да е втори. Нападателят влезе с бутоните в краката на вратаря Пламен Андреев.

Генчев пожали за картони и "сини" - такива си заслужиха Андриян Краев (за удар в главата на съперник с ръка при единоборство) и на Уелтън, съвсем умишлено спрял контраатака на "орлите".

И двамата биха пропуснали следващия мач на тима си, който е идната събота срещу ЦСКА-София. Картони бяха спестени и на други футболисти и от двата тима - в двубоя изобилстваха единоборства.

"Левски" започна по-агресивно мача с идеята да се надиграва със съперника си - както обикновено. 

Първите искри на нервност възникнаха с 12-ата минута, когато капитанът на гостите Бърнард Текпетей имаше сблъсък с Краев, а Якуб Пьотровски избута Цунами. В следващата минута Жереми Петрис нахлу мощно в наказателното поле на тима от Разград отдясно и падна след съприкосновение със Сон, но съдията Гинчев прецени, че няма нарушение и показа жълт картон на французина за оспорване на решението му.  

"Лудогорец" успя да излезе напред в резултата при първата си по-опасна атака.

След попадението играта на домакините се разстрои, а "зелените" започнаха да действат с по-голямо самочувствие. В 35-ата минута Текпетей успя да стреля с глава след центриране от свободен удар, но прати топката високо над вратата. В 39-ата минута националът Иван Йорданов стреля опасно с левия крак от пряк свободен удар, като топката премина близо един от ъглите на вратата.

В 41-вата минута Уелтън успя да се пребори за топката пред наказателното поле и нанесе точен удар в долния ляв ъгъл, като вратарят Пат изби топката в корнер.  

В 59-ата Ел Джемили центрира остро по земя отдясно, а Рикардиньо засече топката, която се отби в левия стълб на вратата гостите и излезе в аут. Малко по-късно съдията Георги Гинчев не се престраши да покаже втори жълт картон на Руан Секо.

В 74-ата минута Фон Витри отправи мощен шут, който бе боксиран от Андреев в корнер. Малко след това Ван дер Каап сбърка, а Руан Секо се опита да промуши топката между краката на Андреев, като Кордоба успя да изчисти пред голлинията.

В края на мача "Левски" опита стихиен натиск, който доведе до няколко разбърквания и слаби удари, които не промениха резултата.

"Сините" допуснаха трета загуба в първенството и са на четвърто място с 22 точки. "Лудогорец" е на шеста позиция с две по-малко, но и с отложен мач.

Голмайсторът Руан Секо: Можеше да бъда изгонен

"Смятам, че заслужаваме тази победа, защото работихме много. Беше труден мач срещу добре подготвен съперник, но заслужавахме успеха", заяви бразилецът, определен за Играч на мача, пред "Диема Спорт".

"Те имат добра публика, качествен отбор, бразилци, които им помагат. Знаем колко трудно се играе тук, но се радваме на успеха. Бяхме много концентрирани в мача, нямахме време за закачки, но след мача имаме време да си говорим", добави таранът.

"Всички голове са специални за мен, важното е, че помагам на отбора, рече още той. - Нормално бе нарушението ми срещу вратаря, съдията трябва да контролира мача. В такъв двубой нарушенията са нормални. И аз мисля, че можех да получа жълт картон, но съдията прецени така."