Старши треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев очаква максимална концентрация и мобилизация от своите играчи за двубоя от група H на Лигата на конференциите срещу "Спартак" (Търнава). Срещата ще се играе в четвъртък (21 септември) от 19,45 ч. на стадион "Хювефарма Арена".

"Противникът е достоен за уважение, отстрани Лех Познан и Днипро. Опитен отбор с опитни играчи, но ние сме длъжни да подходим максимално концентрирано и да победим.

Силното оръжие на "Спартак" е бързата контраатака. В първенството "Лудогорец" си е най-големият противник сам на себе си. Като не подходим както трябва, сме уязвими да загубим точки. Утре съм сигурен, че концентрацията и мобилизацията ще бъдат на ниво", коментира Петев на брифинга преди мача.

Треньорът на разградчани не се притеснява, че в "Спартак" Търнава играе бившият футболист на Левски Роман Прохазка, който отлично познава обстановката в българския футбол.

"Прохазка сигурно ще даде информация на съперника, но в днешно време не е трудно да разузнаеш противника. Прохазка познава обстановката, играл е на нашия стадион, губил е на нашия стадион".

"Най-близо до завръщане от контузените са Квадво Дуа и Антон Недялков, които ще започнат да тренират до края на месеца. Марсел Хайстер няма да е на разположение за утре. Сонко Сундберг имаше възпаление отзад в крака и поради тази причина не игра с Ботев Пловдив, Иван Йорданов също имаше проблем и с медицинския щаб преценихме да не са в групата", каза още Петев.

Полузащитникът на "Лудогорец" Якуб Пьотровски е позитивно настроен преди първия мач от груповата фаза на Лигата на конференциите срещу "Спартак" Търнава.

"Готови сме психически и физически. Трябва да бъдем концентрирани и да покажем добра игра. Малко отбори побеждават "Аякс" като гост, това е голямо постижение за "Лудогорец". Показахме, че може да се противопоставим на такъв голям отбор. Щастлив съм, че помагам на отбора с голове и асистенции, но най-важното е отборът да побеждава", заяви Якуб Пьотровски.