Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От дни и седмици наред това е една интервенция и вече започвам да оставам с впечатлението, че това е организиран информационен център, който се занимава само и единствено с това, което е много опасно“.

3.02.2015 г., Николай Ненчев, министър на отбраната пред Нова телевизия

Добро утро, г-н министър!

Контекстът на разговора, както можете да се досетите, са „мобилизацията“, „войната с Русия“ и „ядреният център в Шабла“. Нито едно от трите не е вярно, но това не пречи на министри вече седмица да се оправдават. Проблемът е точно в последната дума – те са поставени в оправдателна позиция, или по-точно – допуснаха да бъдат притиснати в оправдателна позиция.

„Няма такова нещо. Няма опасност ние да влезем във война с когото и да било. Нито го искаме, нито за момента има пряка такава заплаха“.

2.02.2015 г., Даниел Митов, министър на външните работи пред бТВ

Когато си поставен в ситуация да отричаш, че имаш сестра, вече си загубил. А телевизионният зрител цъка с език и с балканско недоверие си казва: „А бе, не може да няма нещо, щом тръгнаха да го отричат по телевизора“.

Цяла седмица допълващата се кампания на някои медии и Волен Сидеров бе оставена без отговор. Новините започваха с темата за „мобилизацията“, говорителите на „Атака“ и не само, бяха оставени безкритично да всяват паника с „разкритията“ си.

За да твърди министърът, че всичко идва от „организиран информационен център“, би трябвало да има повече информация по темата. Може да има, може и да няма. Но постигнатата ефективност в създаването на психоза и в налагането на дневен ред наистина напомня на „организиран информационен център“ (ОИЦ).

Изпълнителите са пред очите ни. Подизпълнители сме всички останали с неадекватната си реакция, която постави в оправдателна позиция всички необладани от параноята.

„Николай Ненчев: Общо взето като че ли от там идват тези неща.

Водещ: От къде?

Николай Ненчев: Вие споменахте, от Русия, като че ли.

Водещ: Т. е. какво – има някакъв пропаганден център, който нагнетява обстановката тук?

Николай Ненчев: Имам подобно усещане, защото източниците са едни и същи и хората, които общо взето създават хистерия, са едни и същи.“

Историята с "мобилизацията" е концентрирана възстановка на това, което екипът на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов описа още през август като част от „хибридната война“.

„Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии, или недържавни организации е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля“.

Помните ли какво стана с това изречение? То бе изтрито от документа „Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана“. А помните ли защо бе изтрито? Защото мнозинството политици, начело със служебния премиер Георги Близнашки, изтръпна от споменаването на думата „Русия“.

Тогава изтрихме описанието на „хибридната война“, за да си подхраним чувството за хермафродитност – хем сме в НАТО, хем не сме. Хем сме в Европа, хем не сме. И така живеем с извратената представа, че да си двулична мижитурка е израз на висша политическа класа, а да назоваваш нещата с истинските им имена било националнобезотговорно.

Лекотата, с която този „ОИЦ“ успя да паникьоса народа, да подчини тематично медиите и да превърне политиците в оправдаващи се ученички, е най-плашещата новина. Ако производството на психоза е толкова лесно, то и много други неща могат да бъдат произведени лесно. Въпрос на желание от страна на "ОИЦ“ или който и да е.

Вината си е у нас. Дълги години България бе срамежлив член на НАТО и на Европейския съюз. Онези нещо искат, ние нещо изпълняваме. Дълги години и управляващи, и опозиция продължават за говорят за НАТО и ЕС като за „Те“. И в момента няма държавник, който смело да заяви:

„Чакайте, ние поискахме да сме част и сме част от евроатлантическата общност. Опомнете се или гласувайте за партия, която ви обещава да се върнем обратно“.

В това време "ОИЦ", или каквото и да е там, си изпълнява задачите, а ние не смеем дори да назовем проблема. Нищо чудно скоро сериозна маса народ наистина да повярва, че България щяла да напада Русия, че Западът воювал с Москва, че само заедно сме можели да се спасим от Апокалипсиса. Тогава ще се появи и подходящата политическа оферта...

Не вярвате ли, че е възможно? Те и САЩ не са нападнали Русия, но това на пречи на значителна част от руското общество да е убедено в това.

Ключови думи

Коментари

destilator

Прокурорите да подведат под отговорност пропагандаторите на война.Ако не , значи и те са от тях.

Тоя Бедров и той от американски "грандове" живее! А колко са в България такива не само Бог знае, а и чичо ви Сам от УСАто! Никой не ме е питал дали искам да сме в НАфТО и ЕС и никой не искам да ме вкарва във войните на тези колонизатори!!!

Две лъжи казвате: 1.Нямам общо с "грандове" - пробвайте с Т накрая 2.Питат ви на всички избори - партиите имат в програмите си отношение към НАТО

i.bedrov

Сега се логнах - аз бях с предишния коментар

бобо

Абе откачалко , на теб ли да обяснявам , че всички беди в тази страна България идват от Русия и така е от 200 г. насам. Кой унищожи всичко читаво в тази държава 44 г.,кой окраде целият златен резерв и всички спестявания на населението тогава ,кой след 45г.покорство прекъсна всички икономически връзки с България и въведе непосилно високи мита за български стоки и това е август 89г., кой докара мафиотския модел на управление и престъпност в България ,кой ни продава най скъпите енерго ресурси и като връх на нахалството не ни позволява да разработваме свои , кой ли - Русия байно Русия. Вземи чети какво казват Раковски , Левски и Стамболов за мръсната роля на Русия към българите и тогава ми се прехласвай по тази изостанала империя на злото , и за финал байно ако не беше омразната ти Америка сега чичко ти Хитлер щеше да има резиденция във Владивосток.Байно обикновенно рубладжийче си ти , от такива измекяри като теб сме на този хал ша знаеш .

Би трябвало да се нарече ОДЦ - организиран дезинформационен център !

Би трябвало да се нарече ОДЦ - организиран дезинформационен център !

Можо

Две неща ми направиха много силно впечатление още по време на "Белия автобус". 1. Правителството изпъкна с изключително примитивна комуникация с хората. Стил, който беше наложен, сметнат, последователен. Никога политици (в големи количества - партии) не са си служили организирано с подобен род твърд и последователен примитивен говор. 2. Мартин Захариев тогава в едно изказване в парламента на два пъти обърка български думи с руски. Може да е бил руски възпитаник ... ама всеки, който не е говорил известно по-дълго време друг език и изведнъж му се налага да го ползва, има разсейки в говорния си език и в крайна сметка се изпуска.

Бедров, а защо не напишеш поне една статийка за това как НПО-тата водят война срещу българската държава и народа ни? Там нещата са много по-сериозни, отколкото бълнуванията на група клоуни, на които никой вече не се връзва. Кога, Бедров, кога ще напишеш нещо подобно?

i.bedrov

Кои? Какво?

Русия е агресор! Преди 137 години нападна мирната Османска империя, заради което сега трябва да се оправяме сами...

Наказание!!!!!

Трябва да ги ошамарят клоуните от ОИЦ. Подвеждане под отговорност и съд!

Смешник

Бедров, смени плочата. Жалък си, казва ти го човек, който е работил за американските интереси, когато ти обслужваше агентурата на ДС.

i.bedrov

Радвам се, че сте работили все пак за нещо. А ако твърдите, че имам връзка с ДС, напишете си името, за да мога да ви потърся отговорност. Благодаря

хъх?

Деян

Г-н Бедров, не се хабете да отговаряте на тези българофоби, които на пиедестала са поставили своята матушка Рус. Ще префразирам една българска поговорка и ще кажа, че всяка мърша си търси стадо. Съветвам ви да избягвате всякакъв контакт с тяхното стадо. Все пак трябва да има някаква хигиена, включително и в политиката.

Всички с различно мнение са мърши, така ли?

svetlana

министърът трябва да заеме много по-твърда позиция, а не да отговаря с изрази като "общо взето, като че ли, имам усещането."Един министър трябва да знае какво се случва, а не да има усещане. Мисля че военният министър трябва да бъде по-твърд и решителен човек

london

Още една прекрасна статия на Иван Бедров!

Glog

Бедров, спомни си! Първи за война Русия/България заговориха външният и военният министър на президентското правителство, които после бяха подкрепени от президента.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.