Президентът Румен Радев бе освиркан в Пловдив по време на честванията на138 години от Съединението на България. Докато държавният глава приемаше почетния караул граждани скандираха:

"Радев е позор"!

Скандиранията се чуваха в паузите, когато военният оркестър спираше да свири тържествения марш, за да може президентът да поздрави войниците.

Малко след това президентът произнесе слово, по време на което освирквания не се чуха.

Националното ни единение е кауза, която трябва да отстояваме, за да не се налага следващите поколения да водят нашите битки за справедливост, за държавност и достойнство. Това каза президентът Румен Радев в словото си.

"Днес не просто припомняме върховете на българското минало, чествайки Съединението, ние почитаме и осмисляме свещения пример за единение на онези, които преди 138 години с воля и решителност предначертаха пътя ни като нация", заяви президентът.

"Каквито и да са различията в обществото ни, вярвам, че отстояването на националната ни памет и традиции, гарантирането на достоен живот за нашите деца в свободна, правова и европейска страна, е обща кауза за всички нас", посочи държавният глава. 

"Особено днес, когато в Европа продължава да бушува опустошителна война и да се обезценява човешкият живот, да се надигат гласовете на омразата и ксенофобията и да се анатемосва всяко инакомислие, да плащаме с растящо обедняване нашето собствено лекомислие и примирение", каза още президентът Радев.