Мечтата на "Левски" за гръмко завръщане в групова фаза на евротурнир приключи във Франкфурт. "Сините" загубиха от "Айнтрахт" с 0:2 и след 1:1 в София отпадат, а германският отбор, спечелил Лига Европа през м.г., попада в основната фаза на Лигата на конференциите. Жребият е в петък.

Влезлият като смяна Джесик Нганкам откри в 79-ата минута (долу), когато изглеждаше, че двубоят може да стигне до продължения. Голът бе изработен от звездата на германския футбол Марио Гьотце.

Елис Скири удвои в 86-ата след контра, след като тимът на Николай Костов тръгна "ва банк" в атака. Това един от най-посетените мачове на български отбори в Западна Европа - около 3000 зрители се стекоха на трибуните на "Дойче банк арена", за да подкрепят столичния клуб.

"Айнтрахт" игра без голямата си звезда Рандал Коло Муани, който бе изваден от състава, след като протестно заяви, че иска да премине на всяка цена в "Пари Сен Жермен". Трансферът трябва да бъде завършен до полунощ в петък, когато "прозорецът" затваря.

Но "Айнтрахт" наложи волята си и без френския национал, като остави на своя съперник много малко възможности в атака.

Все пак "Левски" реализира програма минимум в Европа това лято, като преодоля два съперника ("Шкупи" и "Апоел Беер Шева") и отстъпи пред доста по-класен съперник в последния плейоф.

Първото полувреме почти изцяло премина в половината на "Левски". Германците отново, както и в първия мач, атакуваха предимно по крилата с пробиви до аутлинията, но центриранията не доведоха до удари. На няколко пъти централните бранители изчистиха топката, а веднъж Жереми Петрис подложи крак преди удар на Ерик Ебимбе от чиста ситуация.

Единствено Омар Мармуш получи реални шансове за гол, но и в двата случая имаше засади. В първия мароканецът вкара, а във втория вратарят на "сините" отрази удара.

"Левски" залагаше на контраатаки, но не сполучи с изключение на самото начало, когато след грешка в защитата Уелтон бе изведен по лявото крило, след което стреля от малък ъгъл, но ударът бе блокиран. 

Домакините направиха две много добри положения още на старта на второто полувреме. При грешка на Петрис топката отиде в германците в наказателното поле, но два последователни удара бяха блокирани. Секунди по-късно френският бранител на "сините" бе прехвърлен и Ерик Ебимбе стреля от малък ъгъл. Топката обаче премина покрай гредата.

"Айнтрахт" продължи да доминира и стигна до логичен гол в 79-ата минута. Марио Гьотце бе изведен зад гърба на защитата и подаде бързо към непокрития в наказателното поле германски младежки национал Джесик Нганкам, който малко преди това влезе от скамейката - 1:0.

Домакините стигнаха до гола с човек повече на терена, тъй като Рикардиньо получаваше медицинска помощ заради аркада след удар с ръка на съперник.

Българският тим се хвърли в атаки в следващите минути, но удар на резервата Асими Фадига бе блокиран. Оттам "Айнтрахт" организира контра и отбеляза втори гол - Нганкам изведе Елиес Шкири за крайното 2:0.