Звездата на "Айнтрахт" (Франкфурт) Рандал Коло Муани е изваден от отбора за реванша в плейофа за груповата фаза на Лигата на конференциите утре срещу "Левски", съобщи германският клуб. 

Новината циркулираше от часове и бе потвърдена: френският национал е отказал да тренира в последното занимание преди сблъсъка, така е бил отстранен от ръководството на клуба. Причина за разрива е желанието на Муани да премине в "Пари Сен Жермен". Той отдавна е договорил личните си условия с шампиона на Франция.

Грандът отправи оферта за около 80 милиона евро на "Айнтрахт", който не я е приел, а двете страни водиха дълги преговори. Твърди се, че победителят в Лига Европа за 2022 г. държи да получи 100 млн. Популярният италиански журналист и трансферен гуру Фабрицио Романо написа във Фейсбук, че нападателят дори е заминал за Париж, за да окаже максимален натиск на "Айнтрахт".

Вчера Рандал Коло Муани публикува послание, в което благодари на германския тим и неговите фенове, но настоява да му се даде възможност да продължи кариерата си в "Пари Сен Жермен". Той написа, че е информирал шефовете на "Айнтрахт" и че се надява да бъде разбран. Часове по-късно обаче положението се влоши, а "Левски" може да се възползва от това.

"Деветката" вкара за 1:0 в началото на първия двубой на ст. "Васил Левски", "сините" изравниха в края.

"Опознахме Рандал по различен начин и вече познаваме истинския му харектер. Ще играем срещу "Левски" (София) без него. За нас това е най-важният мач сега и е приоритет за клуба. Отборът ни е от високо качество и е напълно фокусиран върху утрешния мач", коментира пред клубния сайт спортният директор Маркус Крьоше. 

Муани нашумя на Световното в Катар. Той влезе като смяна на финала с Аржентина и изигра огромна роля за обрата до 2:2, след който се стигна до продължения и дузпи. В 120-ата минута младокът получи пас очи в очи с Емилиано Мартинес и отправи удар, избит с крак от вратаря на "албиселесте".

"Айнтрахт" вече направи изходящи трансфери в края на "прозореца". Левият защитник Кристофер Лен, който не е в сметките на треньора Дино Топмьолер, бе продаден на "РБ Лайпциг". 

По-важното е, че един от силните в Бундеслигата се раздели с водещ футболист, който също няма да е линия за реванша с "Левски" - офанзивният датски халф Йеспер Линдстрьом. Той премина в "Наполи", който ще плати около 30 млн. евро.

Линдстрьом влезе като смяна в 77-ата минута на мача със "сините".

"Левски" замина за Германия с всички налични футболисти

"Сините" поеха за Германия рано тази сутрин с надеждата да излъжат фаворита и влязат в групите на ЛК. На линия са всички налични футболисти, с изключение на Билал Бари, но с Марин Петков, който лекува травма и е по-вероятно да остане извън групата.

Делегацията се води от Наско Сираков, бившия футболист Христо Йовов и от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов.