Григор Димитров нямаше късмет на жребия за започващото в понеделник Открито първенство на САЩ по тенис - последният за годината турнир от Големия шлем. Силни съперници дебнат първата ни ракета във всеки кръг, като единствено на старта съперникът е по-лек.

Поставеният под №19 Димитров започва с Алекс Молчан (Словакия) в 1-ия кръг. При победа, може да срещне Анди Мъри (Великобритания) още във втория. Шотландецът, който е трикратен шампион от Шлема, стартира срещу Корентен Муте (Франция).

Александър Зверев (Германия) е потенциален съперник за Димитров в третия кръг, а Яник Синер (Италия) - в четвъртия. Наскоро той загуби и от двамата.

Григор Димитров и Алекс Молчан до момента не са се срещали. Роденият през 1997 г. в Прешов тенисист е на 117-о място в световната ранглиста.

Водачът в схемата Карлос Алкарас започва пътя си към защита на трофея с мач срещу 29-годишния германец Доминик Кьопфер. Пътят му с Димитров може да се пресече евентуално на четвъртфинала.

В долната част на схемата начело е Новак Джокович (№2), който се завръща на турнира след 2-годишно остъствие. Негов първи опонент е Александър Мюлер (Франция), а в третия кръг може да се срещне със сънародника си Ласло Джере.

Поставеният под номер 3 Даниил Медведев (Русия) също е в горната част и началото му е сравнително лесно срещу унгареца Атила Балаш. Номер 4 Холгер Руне и финалистът Каспер Рууд са в долната част и ги чака възможна среща с Джокович.

Адриан Андреев отпадна в квалификациите

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ. Българинът загуби с 3:6, 4:6 от 106-ия  в световната ранглиста Борна Гойо от Хърватия.

Срещата беше прекъсната вчера заради дъжд при резултат 3:6 след края на първия сет. Днес Андреев изостана с 0:4 във втория, успя да намали на 4:5, но загуби с 4:6.

Виктория Томова е на полуфинал в Чикаго

Виктория Томова се класира за полуфиналите на турнира в Чикаго на твърда настилка с награден фонд от 115 000 долара.

Първата ракета на България при дамите водеше със 7:5, 4:6, 5:3 на поставената под номер 8 в схемата рускиня Камила Рахимова, но четвъртфиналният двубой беше прекратен 2 часа и 39 минути след началото си заради дъжд.

При подновяването Томова проби подаването на съперничката си и с третия мачбол приключи мача. На полуфиналите българката ще срещне италианката Лучия Брондзети, като срещата ще се изиграе по-късно днес.