Евгения Марчева вече няма да е водещ на "Тази събота и тази неделя" по бТВ, съобщиха от телевизията. От 9 септември водещи ще бъдат Бесте Сабри и Митьо Маринов. "Тази събота и неделя" ще продължи да се излъчва в познатите часове в почивните дни - от 07:30 до 11:00 ч. От медията съобщават още, че водещите ще посрещат гостите си в ново студио, което ще видим през септември.

Бесте Сабри се присъедини към бТВ през 2020 г. Тя отразяваше тежкото земетресение в Турция, за което получи няколко награди. Митьо Маринов е политически репортер, който става част от "bTV Новините" през 2022 г. Предавал е международни събития от Република Северна Македония, Италия, Румъния, Обединените арабски емирства.

Жени Марчева водеше "Тази събота и неделя" от 2014 г. (последно само в събота) и беше едно от знаковите лица на предаването. Марчева остава лице на бТВ  като изпълнителен продуцент радионовини. Тя ще води и собствено авторско предаване по bTV Radio, съобщават от медията.

Другата водеща заедно с Марчева - Диана Любенова, явно се разделя с телевизията, откъдето ѝ благодарят за "дългогодишното успешно сътрудничество и принос в развитието на предаването".

Кристина Газиева ще продължи да разказва истории в ефира на bTV, както и в популярната рубрика „Спасените“, където зрителите ще срещат ярки и мотивиращи примери за силата на човешкия дух.

Петя Дикова ще се посвети на авторска рубрика с истории от светския живот и на ексклузивни срещи с български и световни звезди, докато разследващият журналист Тина Ивайлова продължава с поредицата си “GLAS”.

БТВ представи и новия ководещ на "Преди обед", който идва на мястото на Александър Кадиев - това е актьорът Петър Дочев. Дневното токшоу ще бъде в ефир отново от 4 септември.

Нов водещ на "Пресечна точка" по Нова тв

Популярно лице слиза и от екрана на Нова тв. От новия сезон Михаил Дюзев няма да е водещ на "Пресечна точка". 

Публицистичното предаване се завръща с нов водещ и изцяло ново студио, обявиха от медията. Анна-Мария Конова ще представя на зрителите разширен коментар на важните теми от деня от 11 септември, щяло да има и "нови съдържателни елементи".

"Екипът на „Новини и актуални предавания“ благодари на Михаил Дюзев за ползотворното сътрудничество и му пожелава успех в бъдещите начинания", се казва още в съобщението.

Досега Конова заместваше като водеща в съботно-неделното сутрешно предаване на телевизията "Събуди се" Марина Цекова, която една година беше в майчинство.

От 2 септември зрителите отново ще бъдат в компанията на водещата Марина Цекова, пишат от Нова тв.