В кратко съобщение българското Министерство на външните работи (МВнР) заявява, че от МВР на Дубай са им предоставили отговор, че нямат информация за лицето Петьо Петров. 

Бившият следовател, сега адвокат, известен като Петьо Еврото, изчезна мистериозно по време на акция срещу него в столичния кв. Драгалевци. Според слухове в публичното пространство той е заминал именно за емирството - през Турция, напускайки страната ни с хеликоптер от Бургас.

Дубай е желан пристан на "видни герои" от прехода - а и не само, тъй като нямаме с петролната град-държава договор за правна помощ.

Най-вероятно затова и по линия на разследващите не постъпват никакви данни - освен че Еврото вече е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

От Външно допълват още:

"МВнР изпрати нота с молба за допълнителна информация, дали лицето се намира в ОАЕ. В случай, че бъде предоставен отговор, той би следвало да се отнася за всичките седем емирства."

Ето и оригиналното съобщение:

Съобщение на Министерство на външните работи

Във връзка с големия  интерес и постъпили множество запитвания от медии, Министерството на външните работи информира:

След отправено запитване от МВнР относно българския гражданин Петьо Петров, е получен отговор, че от полицията е направена справка и в Дубай няма информация за такова лице.

Предвид факта, че данните се отнасят конкретно за Дубай, МВнР изпрати нота с молба за допълнителна информация, дали лицето се намира в ОАЕ. В случай, че бъде предоставен отговор, той би следвало да се отнася за всичките седем емирства.

МВнР продължава да следи случая, като ще информира при нови данни.