Дъщерята на Симеон Сакскобургготски, Калина, е катастрофирала в Боровец, предаде БНР. 

Инцидентът е станал след 15 часа на паркинг на хотел в курорта.

От МВР коментираха само, че има информация за катастрофа, при която лек автомобил се е ударил в бариерата на паркинга на излизане. 

Пристигналия на място полицейски патрул е установил с дрегер наличието на алкохол от 1.2 промила.

Тепърва предстои даването на кръвна проба. 

По случая ще бъде уведомена и прокуратурата .

„Съпругата ми е изгубила кучето си. Много го обичаше. Има три кучета. Все още не можем да го открием. Тя е под стрес. Цяла сутрин обикаляхме Боровец. При паркиране е ударила колата, виждате“, каза пред bTV съпругът на княгиня Калина Китин Муньос.

„Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“, добави Китин Муньос.

Леко пътнотранспортно произшествие е станало днес следобед в курортен комплекс Борорец. Няма пострадали, информираха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи (МВР), цитирани от БТА.  Сигналът за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в курорта е подаден в 15:20 ч., уточняват от полицията. 

Отзовалият се незабавно на място автопатрул открива 51-годишна жена, която е шофирала автомобила. След направен тест с техническо средство пробата отчела над 1,2 промила алкохол. Жената ще бъде придружена до болнично заведение за даване на кръвна проба. Работата по пълното документиране на случая продължава, съобщават още от МВР.