"Левски" надигра, но не успя да победи като гост "Апоел" (Беер Шева) в първия мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите - 0:0. Съперникът не превъзхожда, но все пак реваншът ще е интригуващ, той е идната седмица на "Герена".

Силната игра на "сините" на живо видя бившият собственик на клуба Майкъл Чорни, който живее в Израел и е без право да влиза в България. Той говори пред представители на наши медии и се снима с Тодор Батков (друг бивш бос на "Герена"), неговия син, Наско Сираков (настоящият мажоритарен акционер), Даниел Боримиров и Емил Велев, играл няколко години в страната.

Първото полувреме бе равностойно, но "Левски" имаше лек превес и създаде повечето и по-чисти голови възможности. В 30-ата минута Рикардиньо бе изведен на чиста позиция, но ударът му бе блокиран.

Лоша новина е контузията на талантливия младок и национал Марин Петков, заменен в 35-ата.

Малко преди почивката Рикардиньо комбинира с Уелтон, който можеше да открие резултата, но не уцели вратата. След това "Левски" имаше още една добра акция, при която създаде напрежение пред вратата на "Апоел".

Домакините също обстрелваха Пламен Андреев. 

През втората част нямаше чисти голови възможности, като "Левски" опитваше повече да владее топката и контролира играта. В играта на съперника имаше много брак с неточни подавания и прибързани действия. Което показа, поне снощи, че "Апоел" не превъзхожда българския отбор.

В 90-ата минута влезлият като смяна Ивелин Попов отправи удар и след рикошет топката срещна напречната греда.

Ако "Левски" преодолее "Апоел", ще срещне "Айнтрахт" (Франкфурт) в плейофа за групите. Отпадне ли, ще се сбогува с турнира тази година.