8-8-8 е разпределението на кандидатите за районни кметове на "Демократична България", "Продължаваме промяната" и "Спаси София" в столицата за предстоящия местен вот тази есен. Всички кандидати са одобрени от всички формации, подчерта на представянето им днес кандидатът за кмет на обединението Васил Терзиев.

Петима от кандидатите на "Демократична България" ще се борят за втори мандат на поста. Това са Константин Павлов ("Лозенец"), Георги Илиев "("Слатина"), Трайчо Трайков ("Средец"), Димитър Божилов ("Триадица") и Ангел Стефанов ("Овча купел").

ДБ има и нови трима кандидати - Румен Димитров ("Надежда"), Момчил Даскалов ("Сердика"), и Владислав Владимиров ("Нови Искър").

"Продължаваме промяната" предлагат Ивайло Кукурин за "Младост", Еней Енчев за "Студентски град", Георги Атанасов за "Банкя", Георги Кузмов - за "Оборище", Ясен Русев за "Искър", Георги Тодоров - за "Люлин", Димитър Петров за "Красна поляна". А Лилия Донкова, независима на предишните местни избори, е тяхна номинация за повторен мандат в "Кремиковци".

Осем са и кандидатите на "Спаси София". Те номинират Станислав Илиев за кмет на "Възраждане", Делян Георгиев на "Изгрев", Милена Алексиева - "Панчарево", Зарко Клинков - "Витоша", Цвета Николаева - "Красто село", Кристиян Христов - "Подуяне", Емил Бранчевски - за "Илинден" и Румен Костадинов - за "Връбница".

"Имаме един много коварен враг и това е ГЕРБ. Очаквайте всичко от тях", обърна се към кандидатите председателят на "Спаси София" Борис Бонев. "Знам, че заедно, обединени под лидерството на Васил, ще се справим с тази отговорна задача и след четири години ще можем да погледнем гражданите в очите, изпълнили приоритетите си."

Самият Терзиев подчерта, че всяка от партиите и всеки от кандидатите носят отговорност за всички други - и че всички заедно са подписали етичен кодекс за прозрачно управление и действия по време на и след кампанията.

Основни приоритети на кандидатите са подобряване на пътната инфраструктура, строене на детски градини, борба с презастрояването, повече паркове и вътрешноблокови пространства, повече места за паркиране.

Константин Павлов ("Лозенец") обеща ремонт на бул. "Джеймс Баучер", Емил Бранчевски ("Илинден") обяви, че комплекс "Захарна фабрика" може да се превърне в културен център на квартала. Милена Алексиева ("Панчарево") обеща почистване и улеснен и контролиран достъп до едноименното езеро, а Ангел Стефанов ("Овча купел") обеща реставриране на парк "Кукуряк".

Делян Георгиев - и в момента кмет на "Изгрев" - пък се похвали, че в следващия мандат неговия район ще стане първият в столицата, който ще реши проблема с местата в детските градини. Това става благодарение на три разширения и една нова детска градина, които се изграждат в момента и които ще добавят 900 нови места.

Очаква се кандидатите за общински съветници на обединението да бъдат обявени до края на месеца.