Кримският мост отново е бил атакуван, съобщава Ройтерс. Две ракети са били свалени от руската противовъздушна отбрана.

По съоръжението не са нанесени щети, посочва губернатора на Крим Сергей Аксъонов.

От Министерството на отбраната на Русия заявиха, че ракетното нападение е извършено с комплекс С-200.

На публикувани в руските социални медии кадри се вижда, че дългият 19 километра мост изглежда е обвит в дим. Агенция Интерфакс съобщи, че трафикът по моста е спрян.

В своя публикация в "Телеграм" съветник на Аксьонов каза, че около моста е била поставена димна завеса и движението на автомобилите ще бъде възстановено в близко бъдеще, предаде ТАСС.

За последно мостът бе атакуван през юли.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви тогава, че незаконно построеният мост през Керченския пролив, свързващ Русия с Крим, трябва да бъде неутрализиран.

Москва със закана

В отговор министерството на външните работи на Русия днес осъди това, което нарече украинска "терористична атака" срещу Кримския мост, като заяви, че тя е изложила на риск живота на невинни цивилни граждани и се закани да отвърне на удара, предаде Ройтерс.

"Не може да има никакво оправдание за такива варварски действия и те няма да останат без отговор", заяви говорителката на министерството Мария Захарова в своя публикация в приложението "Телеграм".

По-рано руското министерство на отбраната заяви, че силите му са предотвратили украинска ракетна атака срещу дългия 19 километра мост. Ведомството добави, че руските сили са свалили и няколко украински дронове, които са се били насочили към полуострова.