„Жив и здрав съм. Изписаха ме снощи. И вече влизам в нормалното си ежедневие. Стъпвам си на краката. Взимаме си поуки, каквито можем, и продължаваме напред.”

Това каза в първото си интервю - пред Мариета Николаева от NOVA, след инцидента в Скопие Драгомир Антонов, почитателят на "Левски", който бе намушкан с нож преди първия мач от Лигата на конференциите между северномакедонския "Шкупи" и "сините". Имаше опасност за живота му, той постъпи в местна болница, където бе стабилизиран, а впоследствие прехвърлен във ВМА. Вчера бе изписан.

Той се възстановява. Лекари са му казали, че засегнатият черен дроб ще се въстанови напълно.

Категоричен е, че провокация от българска страна не е имало. „Оказахме се на неподходящото място в неподходящото време”, казва той. Нападението става в населен с етнически албанци квартал, докато чакат на светофар. Такива са корените на "Шкупи".

Последва масово нападение върху българите и колите ми. Драго първоначално не разбира, че е прободен. А часове по-рано с голям ентусиазъм Драго и приятелите му тръгнали към Скопие, за да подкрепят любимия отбор.  

„Отидохме на шега. Близко разстояние, съседна страна, доста адреналин и преживяване си е да подкрепиш любимия клуб. Ние не сме от тези фенове, които ходят по мачове, за да създават проблеми -  хулигани, вандали, които развалят реда, създават проблеми. Разграничаваме се от тях”, увери той.

След границата ги чакали полицейски коли, които съпроводили всички фенове от България към стадиона. Някои изоставали, други се движели по-бързо. Оказало се, че Драгомир и приятелите му са изпуснали останалите, така спрели на пътя. Полицейски патрул ги упътил да продължат напред.

„Имахме пуснат GPS. Той избира най-краткия път и почваме да влизаме в един квартал. Не знаем какъв е, няма табела. Виждаме, че в квартала има хора по улиците, мюсюлмани. Решаваме да продължим, не знаем къде се намираме, нямаше полицейска кола. Бавно се движим, всички сме облечени с синьо”, разказва потърпевшият.

Отрича да са провокирали по някакъв начин насилие срещу тях.  Попадат в задръстване на светофар.

„Абсолютно никакви провокации не сме правили. Трафикът става по-интензивен. Има светофар. Достигаме до кръстовище и хващаме задръстване - колата ту тръгва, ту спира. Стоим мирни и спокойни, и чакаме. Аз седя зад пасажерската седалка и с периферното си зрение забелязвам момче на около 25-30 години да минава до колата. Виждам как се изравнява с прозореца и започва да ме дърпа.

Шалът ми беше вътре и бръкна да го хване и започна да дърпа. Когато понечих да се отдръпна, ответната реакция беше юмрук в окото. Бях насинен и подут. Той продължи да дърпа, не се отказа. Реших да отворя вратата. Момчетата тръгнаха да слизат. Струпаха се и още хора зад момчето, което дърпаше шала. Един от тях извади дървен прът, с който ме удари по главата. Започнаха да прииждат още хора. Имам три шева”, спомни си Антонов.

По думите му той и приятелите му опитали да се върнат в колата и да затворят вратите. Точно в този момент е бил и прободен, но не е разбрал.

„Впоследствие разбрах, че тогава съм бил прободен. Едното момче е видяло този, който ми дърпаше шала през прозореца, да замахва 3-4 пъти", рече Драгомир.

И допълни:

„Целта ми беше да се измъкна. Ситуацията се разви за по-малко от 2 минути. А хората продължаваха да прииждат, хвърляха се туби, бутилки, и в момента в който успях да се дръпна с прът удариха задния прозорец (на колата, бел. ред.) и го счупиха. Виждам и другата кола - по тях се хвърля какво ли не. Като по филмите беше, толкова бързо се развиха нещата. Страшен шок. Главата ми кърви, целия съм в кръв и от адреналина не разбирам, че съм прободен. Спряхме да видим какви са щетите и усещам, че цялата ми тениска е мокра. Когато поглеждам - цветът от син е станал кафяв. Видях че има много кръв, че имам прободна рана. Едното момче с нас е лекар. Оказа първа помощ. Тръгнаха да търсят полиция”.

Пред болницата Драго губи съзнание. Налага се кръвопреливане и тежка операция. „Безкрайни благодарности за това, което направиха. Превръзваха ме и непрекъснато следяха състояниет ми”, рече младият мъж.