Ддвама души са загинали при тежка катастрофа на магистрала "Хемус" край Варна, след пътния възел "Невша", дъобщава БНР.

При сблъсък между мотоциклет и лек автомобил на място са починали 29-годишният водач на мотоциклета и 20-годишен негов спътник. И двамата са от село в Шуменска област.

Мотоциклетистът е блъснал движещия се пред него автомобил. Образувано е досъдебно производство, случаят е докладван на прокурор при Окръжната прокуратура във Варна.

Същевременно общината в Ямбол разпространи видеокадри на поредното безумство, сътворено от млад водач.

На клипа се вижда как БМВ, трета серия, навлиза с бясна скорост в кръгово кръстовище в града, но губи управление, на два пъти излиза от платното и замалко не отнася автобусна спирка. 

"Младеж с малък, ако не и никакъв опит зад волана, реши да покаже своите "умения", застрашавайки останалите участници в движението. А ако имаше хора на спирката?", пишат от общината.

Записите от инцидента са предадени на Сектор "Пътна полиция" – Ямбол, надяваме се на бърза реакция на контролните органи. Община Ямбол също ще предприеме съответните действия".

От администрацията на кмета уверяват, че ще показват всички нарушители на правилата за движение по пътищата в града – независимо дали става въпрос за шофьори, велосипедисти или пешеходци и ще предприемат действия по санкционирането им.

Оттам призовават водачите да са отговорни зад волана и да спазват правилата.

"Животът и здравето на всички участници в движението зависят от нашето общо поведение!", обръщат се към жителите на града от общината.

И, сякаш за опровержение - че невинаги вината е само у водачите, камък падна върху предното панорамно стъкло на кола в Кресненското дефиле и го счупи. 

Инцидентът е станал в четвъртък, около 14:10 часа, на пътя между Симитли и Кресна, съобщиха от ОДМВР Благоевград.

След безумната случка има пострадала жена, която се возила в автомобила. Откарана е в болницата в Благоевград за извършване на медицински преглед.

Три катастрофи са станали по пътищата в Благоевградска област само за няколко часа, съобщи пък тамошната полиция. За щастие няма загинали, но пет човека са ранени.

Освен инцидента с камъка, предиобед са станали още две катастрофи в района на разложкото село Елешница. На пътя от Добринище към  Гоце Делчев, при отклонението за селото са се ударили лек автомобил и микробус.  Пострадал е 20-годишният шофьор на леката кола.

Около час след инцидента  в отсечката между Елешница и Добринище  е станала още една катастрофа между лек и товарен автомобил. Ранени са шофьорът на лекия автомобил и трима души, пътуващи с него. Всички са настанени в болницата в Разлог.