Утрото в четвъртък донесе дъжд, а на много места, също и гръмотевици - температурите сега в повечето райони са между 15 и 20 градуса.

И днес леката връхна дреха няма да е излишна, а шофьорите в Западна България трябва да са много внимателни на пътя, заради мократа настилка.

Днес облаци ще има над по-голямата част от страната - с валежи предимно, но не само в западните райони. Ще има и гръмотевици. В западните райони на страната ще вали, а дъждът ще е придружен от гръмотевични бури. Такива има и в момента в Югозапада.

Днес ще остане хладно - максималните температури в повечето райони ще бъдат между 25 и 30 градуса в по-голямата част от страната, в Западна България ще има и по-ниски стойности. Има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици. Почти без дъжд ще бъде в Североизточна България. В източните райони ще остане ветровито, с по-често умерен вятър от север-североизток.

По морето също е възможно да превали, но само на отделни места. ще остане ветровито, с предимно умерен вятър от север - североизток, който на моменти ще се усилва и повече. Максималните температури ще са между 25 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 22-25 градуса, а на север от нос Калиакра водата е с температура едва около 15 градуса.

Тази сутрин на Мусала дъждът започна да се примесва със сняг при температура около 1 градус предаде бТВ. Под 10 градуса ще остане през целия ден по високите планини. Ще духа предимно до умерен североизточен вятър - най-вече в масивите на Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

От утре температурите плавно ще тръгнат нагоре. Очакват ни много слънчеви часове, и ще бъде почти без валежи.

В резултат на интензивни валежи има опасност от възникване на поройни наводнения във водосборите на реките Искър, Марица и Места, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на уебсайта си. Предупреждението е за водосбора на река Искър (река Удрина), на река Марица (река Крива) и на река Места (река Бяла Места). 

Очакват се краткотрайни повишения на речните нива в горните части на водосборите на реките западно от река Янтра, планинските притоци на река Марица и в Западнобеломорски басейн, посочиха още от МОСВ. По-съществени ще са повишенията в планинските части на водосборите.