Сайтът "Миротворец" и състоянието на регионалната и международната сигурност бяха сред темите, обсъдени на среща между министъра на отбраната Тодор Тагарев, директора на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев и началника на Главно управление „Разузнаване“ на Министерство на отбраната на Украйна генерал-майор Кирило Буданов. Това съобщава Служба "Военно разузнаване" на своя сайт. 

Буданов и водена от него на бяха делегация официално посещение в България. 

В хода на разговорите бяха дискутирани още перспективите за развитие на обстановката и други теми от взаимен интерес. От българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта Миротворец“, посочват още от "Военно разузнаване".

Двете страни дадоха висока оценка на проведените срещи. Допълнително беше подчертана продуктивността на разговорите и изразено задоволство от нивото на двустранното сътрудничество.

В края на юли депутатите от комисията за контрол над службите за сигурност към Народното събрание изслушаха председателите на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев и на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Антоан Гечев и директора на Служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев във връзка с интернет сайта "Миротворец", където е публикувана база данни за лица, които според сайта, са врагове на Украйна. Сред тях има и български граждани.