"Лудогорец" отнесе косовския "Балкани" в Разград в реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига - 4:0. Така общият резултат е 4:2, "орлите" продължават, като заличиха срама от първия двубой през миналата седмица.

Поставен до стената, тимът на Ивайло Петев тотално доминираше над своя гост, който не го застраши нито веднъж. Петев записа първа победа начело на "Лудогорец" в евротурнирите. Следващият съперник отново е от региона - "Олимпия" (Любляна).

Българският шампион изпълни заканата на своя наставник да притисне съперника още от първите минути. Завърналият се в състава Бърнард Текпетей откри в 3-тата, като наказа нескопосана проява на вратаря Количи, опитал да блокира центриране.

Малко след това Матиас Тисера пропусна сам срещу Количи, който имаше доста работа до почивката. Той се пропука отново в края на полувремето, когато Текпетей прокара топката между краката му - 2:0.

Малко след паузата акция на Доминик Янков бе спряна на голлинията, но веднага след това - в 49-ата, Матиас Тисера бе точен за 3:0.

"Балкани" опита да отвърне, но без успех, а вместо гол, с който би вкарал двубоя в продължения, получи още един. Можеше и повече - поне 5. Все пак крайното 4:0 фиксира Кайо Видал в 78-ата.

"Олимпия" (Любляна) се завръща в България

Словенският "Олимпия", два пъти отстранявал "Левски" в Европа, спечели с 2:1 като гост на латвийския "Валмиера", така преодоля съперника си с общ резултат 4:2. И тази среща бе днес.

Португалецът Руи Педро даде аванс на гостите от Любляна в 33-тата минута, а половин час по-късно австриецът Ахмет Мухамедбегович покачи на 2:0.

В 82-рата минута Камило Мена върна един гол за шампиона на Латвия, но домакините нямаха сили за обрат и ще продължат европейското си участие в Лигата на конференциите.

"Лудогорец" първо приема "Олимпия" идната седмица, а по-следващата връща взитата в ответния сблъсък.

"Лудогорец" взе класен играч от германския "Нюрнберг"

"Лудогорец" реализира силен трансфер - поне на книга, така гледа по-уверено към следващите кръгове в Шампионската лига, пък и на българска земя.

Клубът привлече швейцарския нападател Квадво Дуа от германския "Нюрнберг". В понеделник отборите финализираха успешно преговорите по сделката, а във вторник сутринта Дуа кацна в София. Роденият в Лондон нападател с ганайски корени премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете, след което пристигна в Разград.

Квадво Дуа беше представен пред феновете на "Хювефарма арена" непосредствено преди началото на мача с "Балкани", а от четвъртък започва тренировки.

Според информация на вестник "Билд", договорът на нападателя е за 4 години, а "Лудогорец" е платил 3 милиона евро за футболиста. Сумата може да нарасне до 5 милиона при определени постижения, които са записани като клаузи за бонуси в контракта.

"Трансферът ми в този клуб е голяма крачка напред в кариерата ми. Надявам се да оправдая доверието на треньора и хората, които ме привлякоха. Знам много за "Лудогорец". Следих участието на тима в Шампионската лига", допълни Дуа.

Роденият на 24 февруари 1997 г. футболист има сериозна визитка. През последния сезон изигра 33 мача за "Нюрнберг" във втора Бундеслига, като е отбелязал 11 гола. Преди да премине в германския тим Дуа два сезона носи екипа на швейцарския "Санкт Гален" (65 срещи и 24 попадения). Играл е още за "Вил", "Сервет", "Винтертур", "Ксамакс" и "Йънг Бойс", на който е юноша. Има и мачове за три юношески формации на швейцарския национален отбор. Висок е 185 см.

Квадво Дуа е третият нов футболист в "Лудогорец" от началото на сезона след трансферите на германеца Марсел Хайстер и испанеца Сон. Той е също така третият играч в новата история на "орлите", който е привлечен от Бундеслигата след успешните трансфери на Каули Оливейра и Бернард Текпетей, дошли съответно "Падерборн" и "Шалке 04".