Нямаше да защитя членките на НАТО от Русия.

Това обяви бившият американски президент Доналд Тръмп в интервю пред "Фокс нюз". Бизнесменът посочи причина - държавите не инвестирали в защитата на алианса.

"Получих стотици милиарди долара от тези държави (членките на НАТО). Попитаха ме: "Ще ни защитите ли от Русия?" Казах им: "Изплатили ли сте дълговете си?" Те ми отвръщат: "Да предположем, че не сме". Казах: "Няма да ви защитя от Русия". И тогава парите започнаха да валят. Получихме стотици милиарди долара и бяхме много щастливи".

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкри как ще прекрати войната за едно денонощие.

"Както знаете, аз се разбирам много добре с Путин. Бих казал на Путин, че трябва да се споразумее. Бих казал на Зеленски, че трябва да се споразумее. Бих казал на единия, че ще се напълни с пари, бих казал на другия, че няма да получи пари. Ще получа споразумение за 24 часа", увери републиканецът.

За първи път Тръмп разкрива подробности за това как ще убеди страните да постигнат споразумение. В миналото той е посочвал, че Украйна ще бъде принудена да се откаже от свои земи.

В предишно интервю пред "Фокс нюз" той отново изтъкна добрите си отношения с Путин и отбеляза, че би успял да се договори с руския държавен глава. 

"В най-лошия случай щях да сключа сделка да превземе нещо, знаете, има определени райони, които са рускоезични, честно казано, но можеше да се сключи сделка".