Лионел Меси подари на Христо Стоичков своя фланелка на новия си отбор "Интер Маями" с номер 10 и специален автограф с пожелание. 

"Завинаги ще съм до теб, Лео Меси! Благодаря за новата фланелка! Знам, че с нея ще покориш Америка!", написа пък Камата в профила си във Фейсбук в публикация със снимка на двамата.

Легендите на "Барселона" се събраха в Маями. Номер 8 живее там от години, тъй като работи за мексикански тв канал, който излъчва в Северна, Централна и Южна Америка. Най-големият му офис е в щата Флорида. 

Меси и бившият му съотборник в Барса Серхио Бускетс пък бяха представени по-рано тази седмица, след като местният "Интер Маями" ги привлече. Събитие, което развълнува не само съсобственика на клуба Дейвид Бекъм, който стои зад операцията по привличането им, но и Христо Стоичков.

Лео Меси и Бускетс направиха първата си тренировка с тима от Мейджър лигата на САЩ. Очаква се скоро да дебютират.

Договорите на ветераните са до края 2025 г. Според медийни информации аржентинецът ще получава до 60 милиона долара годишно. През 2025 г. "Интер Маями" трябва да се премести на строящия му се стадион в Маями. Сега използва 25-хилядна арена в близкия Форт Лодърдейл.