До края на септември ще бъдат поставени ограничителни колчета по пътя Русе-Велико Търново. Целта е по този начин да се попречи на рискови изпреварвания, предава БНТ.

Както Клуб Z писа, при изключителна ефикасност такива колчета след години "умуване" бяха поставени в друга "пътна морга - Кресненското дефиле. След техния монтаж, въпреки тарикатите, въпреки липсата на някои и видеата - как коли на НСО криволичат на зигзаг в насрещното, все пак няма нито  една тежка катастрофа със загинал.

Отчаяващо е положението с пътния травматизъм и през прохода през Бяла - по пътя Русе Велико Търново, който традиционно е на челни места по убити и ранени.

Представители на бизнеса, който използва едрогабаритни машини обаче твърдят пред БНТ, че са против подобно ограничение, тъй като това щяло да доведе до невъзможност да използват своята техника.

Пътният експерт инж. Свилен Костадинов коментира, че са определени 4 участъка, а поставянето на колчета ще ограничи предприемането на рискови маневри.

Директорът на Областното пътно управление инж. Стамен Савов коментира, че няма основание за тревоги. Решението е взето, за да се подобри безопасността.