"Славия" победи завърналия се в елита "Етър" с 1:0 като гост в последен мач от първия кръг в новия шампионат. Гол на Галин Иванов точно преди почивката осигури точките в полза на "белите", чиито старши треньор Хосе Мария Бакеро направи своя дебют в Първа лига.

Бакеро бе съотборник на Христо Стоичков в първия "дрийм тим" на Барса, от години е в треньорската професия. 

Първото опасно положение в мача беше в полза на домакините, които можеха да открият резултата чрез Мартин Тошев. Той стреля в наказателното поле, но вратарят Николай Кръстев се справи с опасността в десетата минута.

Последва контузия на новото попълнение на гостите Георги Търтов, който получи травма и беше заменен принудително от Ертан Томбак.

В 43-тата минута "Славия" поведе чрез Галин Иванов. Йон Бакеро - синът на треньора, изведе Тони Тасев, който върна за капитана Иванов и бившият национал технично прати топката във вратата на "виолетовите" след рикошет в гредата.

След почивката "Славия" контролираше напълно събитията на терена. Пропуск в 69-ата минута направи Томбак, който шутира по диагонала на сантиметри покрай страничната греда.

Четири минути след това Ертан Томбак центрира от фаул, а оставеният непокрит Велко Йеленкович би в напречната греда. В самия край на допълнителното време Мартин Тошев можеше да изравни, но ударът му беше спасен от Кръстев.

В другия мач в понеделник столичният "Локомотив" също тръгна победно и с 1:0 - при домакинството на "Ботев" (Враца).

Тръгналият от школата на "Лудогорец" Димитър Митков реализира от дузпа в 58-ата минута. 11-метровият удар бе отсъден за нарушение на Луис Суарес срещу Карлос Франса. 

Това бе първи официален мач за Стойчо Стоев като старши треньор на Локо - отборът, в който премина по-голяма част от кариерата му като футболист.