Наталия Бочкарьова, бизнесдама и дъщеря на бившия губернатор на Пензенска област, е намерена мъртва в апартамента си в центъра на Москва, предаде агенция ТАСС, които цитират службите за спешна помощ.

"Портиерката на жилищната сграда се е свързала със службите предишния ден, за да съобщи, че Наталия Бочкарьова не отваря вратата на апартамента си. Преди това Бочкарьова се оплаквала от здравословни проблеми. Властите разбиват вратата и намират бизнесдамата мъртва", разказва съсед пред ТАСС, цитиран от Нова тв.

По тялото на Бочкарьова не са открити следи от насилствена смърт. Точната причина за смъртта ще бъде установена по време на съдебно-медицинската експертиза.

"По предварителни данни, смъртта може да е настъпила вследствие на остра сърдечна недостатъчност", допълнил представител на службата за спешна помощ.

Наталия Бочкарьова е дъщеря на бившия губернатор на Пензенска област Василий Бочкарьов. Притежавала е дялове в хлебопроизводителни и дървопреработвателни предприятия. В последно време е живяла в Москва.

През 2021 г. медиите писаха, че Бочкарьова дала 16 млн. рубли на измамници, които обещали да решат личните ѝ проблеми.