Кристиано Роналдо вкара гол в своя мач номер 200 за националния отбор и Португалия се наложи с 1:0 над Исландия в европейските квалификации. Така шампионите от 2016 г. останаха на първо място в група J с две точки пред отбора на Словакия, който спечели в Лихтенщайн.

Роналдо е първият футболист в историята, изиграл 200 двубоя с екипа на представителния си тим. По този повод той получи сертификат за Книгата на рекордите "Гинес", като постижението му вече е записано там.

През март той постави рекорд със 196 срещи, изпреварвайки Бадер Ал-Мутауа от Кувейт.

Португалците се затрудниха много със здравата защита на исландците, но увеличиха натиска след червен картон за домакините в 81-ата минута. Роналдо вкара в 89-ата от близко разстояние и той бе признат за редовен след продължителен преглед на ВАР за засада. 

Това бе 123-то попадение на №7 за националния отбор и с него Португалия натрупа 12 точки от четири мача.

В мач от същата група Люксембург спечели изненадващо с 2:0 срещу Босна и Херцеговина и зае третото място с три точки пасив от Словакия. Ивандро Борхес Санчес през първото полувреме и Данел Синани през второто вкараха головете за Люксембург, който е с по четири точки пред водения доскоро от Ивайло Петев (но уволнен) тим на Босна и Херцеговина, и Исландия.

Шотландия пък продължава похода си в група А с победа с 2:0 срещу гостуващия Грузия. Калъм Макгрегър и Скот Мактоминей бяха точни в началото на двете полувремена за шотландците, които са с пълен актив от 12 точки и водят убедително пред грузинците с цели осем пункта.

Норвегия е трети при равенство с Грузия, след като Ерлинг Холанд наниза две попадения за победа с 3:1 срещу Кипър. Ола Солбакен също се разписа за норвежците, докато за кипърците точен бе Йоргос Кастанос в добавеното време на срещата.

Молдова направи шокиращ обрат от два гола пасив и спечели с 3:2 у дома срещу Полша в мач от група Е. Роберт Левандовски вкара гол и подаде за друг на Аркадиуш Милик през първото полувреме, но домакините отбелязаха три попадения след почивката. Йон Николаеску намали три минути след старта и изравни в 79-ата, а Владислав Бабогло довърши обрата в 85-ата.

Така Молдова записа първа победа в евроквалификациите и се изкачи на трето място в група Е с две точки пред Полша и една зад отбора на Албания, който спечели с 3:1 във Фарьорските острови. Лидер е Чехия със седем точки и една пред Албания.

Австрия вкара два късни гола и спечели с 2:0 срещу Швеция, заемайки първото място в група "F" с три точки пред Белгия. Кристоф Баумгартнер се разписа два пъти след 80-ата минута и остави шведите на трето място със седем точки пасив.

Белгия надви с 3:0 Естония като гост, след като Ромелу Лукаку вкара два гола през първото полувреме, а Йоан Бакайоко оформи крайния резултат в добавеното време.