Отборът на България завърши наравно 1:1 като гост на Латвия в третия си двубой от квалификационна група G за европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година.

Резултатът на стадион "Дариус и Гиренас" бе открит в 15-ата минута, когато Гвидас Гинейтис центрира от ъглов удар в наказателното поле на "лъвовете", където непокритият Едвинас Гирдвайнис засече топката от въздуха и с воле се разписа в долния десен ъгъл на стража Иван Дюлгеров, като преди да навести българската мрежа, кълбото се отби в десния страничен стълб и премина голлинията.

Две минути по-късно домакините останаха с човек по-малко на терена, след като защитникът Юстас Ласицкас получи директен червен картон за нарушение срещу Кирил Десподов, а Ласицкас бе останал последен в отбрана.

България изравни резултата в 27-ата минута. След късо изпълнение на ъглов удар, топката попадна в краката на Марин Петков, който с изстрел с левия крак зад дъгата на пеналтерията на домакините се разписа в долния ляв ъгъл на вратаря Едвинас Гертмонас, като топката тупна точно пред плонжа на литовския страж и се спря в мрежата.

През второто полувреме "трикольорите" тотално доминираха над своя съперник, но набезите им така и не успяха да се материализират в попадение във вратата на стража Гертмонас, предаде БНТ.

В класирането селекцията на Младен Кръстаич заема последното пето място с актив от една точка, колкото има и предпоследният Литва, но "лъвовете" са с по-лоша голова разлика. Лидер е Сърбия с пълен актив от 6 пункта, а подгласник е Унгария с 3 точки.

Във вторник, 20 юни, България приема Сърбия в Разград. Като двубоят от 21:45 часа ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport! Студийната програма стартира точно в 21 часа.

Стартови състави:

Литва: 12. Гертмонас, 13. Ласицкас, 20. Лекиатас, 4. Гирдвайнис, 3. Бенета, 22. Воробьовас, 18. Вербицкас, 11. Шешплаукис, 15. Гинейтис, 23. Янкаускас, 10. Черних (К);

България: 12. Дюлгеров, 5. А. Петков, 23. Антов, 4. Груев, 22. М. Петков, 2. Галчев, 18. Чочев, 7. Шопов, 9. Делев, 19. Минчев, 11. Десподов (К).