"Левски" взе последната квота за турнира Лига на конференциите за новия сезон с 2:0 срещу "Арда" (Кърджали) в баража на "Герена". Двубоят противопостави четвъртия от първата шестица и седмия, като с това бе сложен край на шампионат 2022/2023 г.

Бразилецът Уелтън вкара и двата гола. Той откри първо в 36-ата минута - след контра и дълъг диагонален пас на Андриян Краев. Нападателят овладя е с техничен удар в наказателното поле успокои домакините.

Малко преди Светослав Ковачев постави на изпитание вратаря на "сините" Пламен Андреев, но домакините бяха по-активни, като Уелтън бе замесен в почти всеки един завършек на атака.

В 58-ата мачът до голяма степен бе решен с второто попадение на латиноамериканеца, този път посрещнал с глава кълбото при центриране на Асен Митков.

До края "Арда" не стигна до нищо опасно, обратно, "Левски" пропусна да вкара трети гол.

Така България ще бъде представена от "Лудогорец" в Шампионската лига и от ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и "Левски" в Лигата на конференциите. Предварителните кръгове, от които стартират нашите, започват още следващия месец. А новото първенство започва в уикенда на 15-16 юли.

В петък пък "Берое" си осигури оставане в Първа лига с 1:0 срещу "Спортист" (Своге) от Втора лига на баража във Велико Търново. Голът отбеляза Уерди Мара в 35-ата минута, но "шоколадите" доста измъчиха тима от елита. Двубоят бе равностоен.