"Арда" (Кърджали) зае седмото място в крайното класиране на Първа лига и ще играе в събота бараж за последната квота за европейските клубни турнири. Тимът чака "Левски" или ЦСКА 1948, като развръзката в топ 6 е тази вечер. 

Снощи "Арда" срази "Ботев" (Пловдив) с 3:0 като гост и събра 58 точки. Отборът на Александър Тунчев имаше отявлено предимство срещу юношите на "канарчетата", които завършиха сезона без отбелязан гол на новия си стадион "Христо Ботев".

По същото време "Славия" се наложи над столичния "Локомотив" с 2:0 в "Овча купел" с попадения в края. И също е с 58 т., но "Арда" е с по-добри показатели в преките двубои. Локо (София) и "Ботев" са далеч назад.

А освен баража за Лигата на конференциите, ще има и такъв за оставане/влизане между "Берое" и "Спортист" (Своге).

Тази вечер се решават титлата и третото място

Последните три мача от редовния сезон в Първа лига се играят тази вечер от 18:45 часа. Те са "Левски" - ЦСКА-София, "Черно море" - "Лудогорец" и ЦСКА 1948 - "Локомотив" (Пловдив).

В челото "Лудогорец" има точка аванс пред ЦСКА-София. При равни точки предимството е на страната на "орлите", така днес "червените" задължително трябва да победят "Левски" и да се надяват "Черно море" да препъне шампиона.

Всякакъв друг резултат на ст. "Васил Левски" осигурява 12-а поредна титла на клуба от Разград, независимо каква ще е развръзката край морето. ЦСКА-София ще детронира "Лудогорец", ако вземе трите точки срещу "сините" и "зелените" не спечелят.

Третото място изглежда много по-близо до ЦСКА 1948, който води с две точки пред "Левски" и приема загубилия мотивация "Локомотив" (Пловдив). На тези "червени" ще стигне и равенство, тъй като са с предимство в преките сблъсъци със "сините". 

Тимът от "Герена" трябва да се надява да победи ЦСКА-София, а ЦСКА 1948 да загуби от "смърфовете" в Бистрица.